Сједница Предсједништва БиХ – једина тачка именовање Зорана Тегелтије

27.08.2019. 09:00
0
ИЗВОР: СРНА

Именовање предсједавајућег Савјета министара једина је тачка дневног реда за данас заказане ванредне сједнице Предсједништва БиХ.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да ће сједница бити одржана у 13.00 часова, те да је почетак отворен за сниматеље и фото-репортере. 

По завршетку сједнице биће објављено саопштење. 

Ванредна сједница заказана је на захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са једном тачком дневног реда - именовање Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара. 

Срни је у кабинету српског члана Предсједништва БиХ речено да је Додик захтјев за одржавање ванредне сједнице послао Комшићу и бошњачком члану Предсједништва Шефику Џаферовићу по генералном секретару ове институције Зорану Ђерићу. 

У Додиковом захтјеву је наведено да су чланови Предсједништва на сједници одржаној 20. августа постигли усмену сагласност о одгађању 37. ванредне сједнице Предсједништва са тачком дневног реда именовање предсједавајућег Савјета министара. 

Уколико чланови Предсједништва именују Тегелтију, одлука о томе биће достављена у даљу процедуру Комисији Представничког дома парламента БиХ за припрему избора Савјета министара. 

Централна изборна комисија БиХ је 22. августа, поступајући по захтјеву Предсједништва БиХ као органа надлежног за именовање предсједавајућег Савјета министара, утврдила да Тегелтија испуњава потребне услове за именовање прописане Изборним законом. 

Агенција за истраге и заштиту завршила је 23. августа провјеру истинитости информација које је Тегелтија навео на обрасцу изјаве ЦИК-а и извјештај о томе упутила Предсједништву.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    18h 31m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    18h 37m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    18h 45m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    21h 2m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    9h 26m
    0