Скупштинску већину у Сокоцу формирали СДС, ДНС и ПДП-е

31.12.2020. 15:32
0
ИЗВОР: оpstinasokolac.net

У кабинету начелника општине Соколац, Милована Бјелице, данас је потписан Коалициони споразум о заједничком дјеловању у Скупштини општине Соколац. Споразум су потписали предсједници општинских одбора Српске демократске странке, Демократског народног савеза и Партије демократског прогреса. Одборници ове три партије чиниће скупштинску већину у наредне четири године.

Како се наводи у Споразуму, поштујући изборни резултат и изборну вољу грађана општине Соколац на локалним изборима 2020. године, представници политичких субјеката, потписници овог документа обавезују се на заједничко формирање власти и заједничко дјеловање у Скупштини општине Соколац, а у циљу дијељења заједничких вриједности и интереса развоја ове локалне заједнице.

У овом документу стоји да су странке потписнице споразума заједнички окупљене око позитивних процеса, опредијељени за поштовање основних људских права и слобода сваког човјека и стварање повољног амбијента за привредни и друштвени развој општине Соколац.

На локалним изборима одржаним у новембру ове године Српска демократска странка освојила је шест одборничких мандата, Демократски народни савез три, а Партија демократског прогреса два. 

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 34m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 33m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 15m
    4
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 46m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 48m
    0