Шљивић најбржи на Јахорини

03.03.2023. 15:36
0
ИЗВОР: sportdc.net

Паљанин Марко Шљивић побједник је данашње слаломске ФИС трке "ФИС куп Термаг" на Јахорини.

Шљивић је на домаћем терену двије вожње прошао са временом 1:53.99, 30 секунди брже од редовног јахоринског госта Јоаниса Проиоса из Грчке. Са 40 секунди заостатка у циљ је ушао Британац Самуел Тод Саундерс.

Унутар једне секунде био је и четврти Словак, Мартин Михалка, а већ од петог мјеста заостаци су били изузетно високи. Словенац Гал Хадињак је заостао 1.88 секунди, а његов сународњак Миха Светличић већ 3.23 секунде.

Што се тиче осталих бх. представника, Миливоје Мачар је завршио на 14. мјесту, а Надир Бусевац на посљедњем 28. мјесту. Трку нису завршили Изет Лут Османагић, Денис Ковач, Ноах Миљковић, Афан Мехић, Мак Ломигора, Тарик Зухрић, Ален Бичкачић, Дино Терзић и Емир Локмић.

Код дјевојака, Моли Батлер из Велике Британије је била најбржа са укупним временом 1:56.46. Иза себе је оставила славну Аргентинку Марију Белен Симари Биркнер, док је трећа била још једна Аргентинка Камила Шудрук. 

Једина наша такмичарка која је завршила трку била је Николина Драгољевић на петом мјесту, док Теодора Филиповић и Амбер Никшић нису завршиле.

Коментари 0
Повезане вијести
Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота
Прекид електричне енергије у Палама Прекид електричне енергије у Палама
Општина Трново: Земља на Јахорини је општинска и нећемо одустати од спровођења регулационог плана у складу са законом Општина Трново: Земља на Јахорини је општинска и нећемо одустати од спровођења регулацио...
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 11m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 10m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 46m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 7m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 50m
    9