Шљивић најбржи на Јахорини

03.03.2023. 15:36
0
ИЗВОР: sportdc.net

Паљанин Марко Шљивић побједник је данашње слаломске ФИС трке "ФИС куп Термаг" на Јахорини.

Шљивић је на домаћем терену двије вожње прошао са временом 1:53.99, 30 секунди брже од редовног јахоринског госта Јоаниса Проиоса из Грчке. Са 40 секунди заостатка у циљ је ушао Британац Самуел Тод Саундерс.

Унутар једне секунде био је и четврти Словак, Мартин Михалка, а већ од петог мјеста заостаци су били изузетно високи. Словенац Гал Хадињак је заостао 1.88 секунди, а његов сународњак Миха Светличић већ 3.23 секунде.

Што се тиче осталих бх. представника, Миливоје Мачар је завршио на 14. мјесту, а Надир Бусевац на посљедњем 28. мјесту. Трку нису завршили Изет Лут Османагић, Денис Ковач, Ноах Миљковић, Афан Мехић, Мак Ломигора, Тарик Зухрић, Ален Бичкачић, Дино Терзић и Емир Локмић.

Код дјевојака, Моли Батлер из Велике Британије је била најбржа са укупним временом 1:56.46. Иза себе је оставила славну Аргентинку Марију Белен Симари Биркнер, док је трећа била још једна Аргентинка Камила Шудрук. 

Једина наша такмичарка која је завршила трку била је Николина Драгољевић на петом мјесту, док Теодора Филиповић и Амбер Никшић нису завршиле.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    17h 55m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    13h 52m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    19h 59m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    17h 13m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    16h 11m
    0