Шљивић најбржи на Јахорини

03.03.2023. 15:36
0
ИЗВОР: sportdc.net

Паљанин Марко Шљивић побједник је данашње слаломске ФИС трке "ФИС куп Термаг" на Јахорини.

Шљивић је на домаћем терену двије вожње прошао са временом 1:53.99, 30 секунди брже од редовног јахоринског госта Јоаниса Проиоса из Грчке. Са 40 секунди заостатка у циљ је ушао Британац Самуел Тод Саундерс.

Унутар једне секунде био је и четврти Словак, Мартин Михалка, а већ од петог мјеста заостаци су били изузетно високи. Словенац Гал Хадињак је заостао 1.88 секунди, а његов сународњак Миха Светличић већ 3.23 секунде.

Што се тиче осталих бх. представника, Миливоје Мачар је завршио на 14. мјесту, а Надир Бусевац на посљедњем 28. мјесту. Трку нису завршили Изет Лут Османагић, Денис Ковач, Ноах Миљковић, Афан Мехић, Мак Ломигора, Тарик Зухрић, Ален Бичкачић, Дино Терзић и Емир Локмић.

Код дјевојака, Моли Батлер из Велике Британије је била најбржа са укупним временом 1:56.46. Иза себе је оставила славну Аргентинку Марију Белен Симари Биркнер, док је трећа била још једна Аргентинка Камила Шудрук. 

Једина наша такмичарка која је завршила трку била је Николина Драгољевић на петом мјесту, док Теодора Филиповић и Амбер Никшић нису завршиле.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
  11h 58m
  7
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  12h 3m
  1
 • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
  12h 55m
  0
 • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
  13h 9m
  0
 • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
  23h 58m
  0