Служба безбједности Украјине минирала зграду болнице у Дњепропетровску

18.03.2022. 18:41
0
ИЗВОР: sputniknews.com

Министарство одбране Русије располаже поузданим информацијама да су припадници Службе безбједности Украјине у Дњепропетровску минирали једну од зграда градске болнице и желе да је дигну у ваздух док изнад града буде летио руски авион, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

Како је истакао, припадници Службе безбједности Украјине евакуисали су особље и пацијенте из градске болнице №2 , а затим минирали једну од зграда, преноси "Спутњик Србија".

- Планирано је да се минирана зграда болнице дигне у ваздух када изнад Дњепропетровска буде пролијетао, наглашавам, било који руски авион. Скрећем пажњу прије свега представницима западних медија који су стигли у Дњепропетровск. Руска авијација није имала нити има било какве борбене задатке да гађа зграду болнице и друге зграде у Дњепропетровску. Још један покушај кијевског националистичког режима да вас искористи за извођење велике провокације осуђен је на пропаст - рекао је Конашенков.

Такође је саопштио да руска војска наставља успјешну офанзиву током специјалне операције у Украјини.

За дан је напредовала још шест километара и изашла на границу Новоукрајинка, Шахтјорско.

Према ријечима Конашенкова, јединице Народне милиције ЛНР напредују у источним дијеловима Сјеверодоњецка. Пробиле су одбрану непријатеља у дубину од два километра.

Авијација Оружаних снага Русије за дан је уништила 54 украјинска војна објекта. Међу њима су три командна мјеста, четири лансирна система, четири складишта муниције и 44 мјеста са војном техником.

Руска средства ПВО током дана су оборила једну украјинску беспилотну летјелицу.

Уништени украјински борбени авиони у Лавову

Конашенков је истакао да је 18. марта ујутру помоћу високо прецизног оружја изведен напад на објекте војне инфраструктуре Украјине.

- У нападу је уништен паркинг са украјинским борбеним авионима у фабрици за ремонт авиона у граду Лавов, као и складишта муниције и украјинске војне технике у предграђима Николајева и Вознесењска - рекао је он.

Од почетка специјалне војне операције у Украјини уништене су 184 беспилотне летјелице, 1.412 тенкова и других оклопних борбених возила, 142 вишецијевна бацача ракета, 542 оруђа пољске артиљерије и минобацача, као и 1.211 специјалних војних возила.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин саопштио да намjерава да се кандидује за предсjедника Русије Путин саопштио да намjерава да се кандидује за предсjедника Русије
Могућност бесплатног школовања на основним, мастер и докторским студијима у Русији Могућност бесплатног школовања на основним, мастер и докторским студијима у Русији
САД издвојиле више од 454 милoна долара за борбу против руског утицаја на Балкану САД издвојиле више од 454 милoна долара за борбу против руског утицаја на Балкану
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    23h 39m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    16h 7m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    21h 40m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    22h 32m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    1h 40m
    0