Снежана Алексић Топаловић представила двије збирке прича

16.03.2023. 21:44
0
ИЗВОР: srna.rs

Снежана Алексић Топаловић представила је вечерас у Источном Сарајеву двије збирке прича - "Удахнуто дјетињство" и "Џепови пуни звијезда".

Топаловићева је рекла новинарима да у својим приповијеткама обрађује свакидашње теме и говори о "обичним" људима и њиховим необичним судбинама.

- То су људи које срећемо сваког дана и зато читаоци препознају моје ликове. Ријеч је јунацима који говоре о неким прошлим временама када су људи били честити и уважавале су се неке потпуно другачије ствари. Покушавам да то сачувам од заборава будућим генерацијама - истакла је Топаловићева.

Она је додала да је збирка "Џепови пуни звијезда" награђена на Дринским књижевним сусретима у Зворнику.

Главни уредник Издавачке куће "АСоглас" из Зворника Дејан Спасојевић рекао је да је збирка "Удахнуто дјетињство" 2019. године проглашена за најбољу књигу у издању ове куће, а да су "Џепови пуни звијезда" били најчитанија књига у прошлој години.

- Књига `Удахнуто дјетињство` је добро обликована збирка прича, углавном истинитих, гдје је ауторка многе приче из народа обликовала и дала им књижевну форму са доста емотивних порука, што их чини драгоцјеним. О Снежаниним причама не треба много говорити, него их треба читати и препричавати јер су импресивне - истакао је Спасојевић.

Он је навео да су критике добре и за другу збирку, те да мисли да ће и она имати запажен пријем код читалаца.

Библиотекар у Матичној библиотеци Источно Сарајево Слађана Братић навела је да се у овој установи труде да промовишу домаћу кљижевност и ауторе из Републике Српске.

Братићева је изразила задовољство што имају прилику да представе књижевна дјела Топаловићеве за коју је истакла да је веома квалитетан аутор који пише из срца и душе.

Снежана Алексић Топаловић рођена је 1980. године у Сарајеву, а живи и ствара у Бијељини. Један је од оснивача Клуба-друштва поштовалаца умјетности "Планета књига" у овом граду.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 33m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 47m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 54m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 42m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    5h 9m
    0