Снежана са Пала прави цвјетне аранжмане за све прилике

06.01.2024. 12:45
4
ИЗВОР: srna.rs

Тридесетједногодишња Снежана Клачар са Пала, због недостатка посла у струци, бави се израдом цвјетних аранжмана и букета, чиме уљепшава животне тренутке многих суграђана, али и људи из шире регије.

Снежана, као млади пољопривредни техничар и мајка троје дјеце, своју срећу окушала је кроз покретање властитог бизниса, а велика љубав према том послу и претходно искуство били су јој довољни за самосталан рад.

- Како сам се сусрела са потешкоћама у проналаску посла у струци, радила сам као продајни представник једног италијанског бренда. Међутим, пошто је ситуација са инфлацијом допринијела повећању цијена на тржишту, па самим тим и знатном паду продаје, размишљала сам о покретању сопственог посла. Тако сам дошла сам на идеју о отварању цвјећаре јер је то одавно била моја жеља - прича Клачарева.

Према њеним ријечима, од 2016. године, хоби јој је био кићење за свадбе и промовисала је тај рад на интернету. Али, за важан корак отварања цвјећаре заслужна је, како наводи Клачарева, супругова тетка, која је у том послу 10 година.

Слика

Фото: srna.rs

Клачарева објашњава да се временом број муштерија повећао, те да је посебно поносна на декорације које су стигле чак и у Аустралију.

Снежанина цвјећара "Ла флоре" у понуди има широку палету цвијећа као што су декоративне саксијске биљке или свјеже резано цвијеће које стиже у радњу из Холандије.

- Од саксијског биља у понуди су разне врсте и подврсте драцене, красуле, шафлере, ехмеје, бромелије, а ту су и сукуленти, кактуси, зачинско биље и више од 100 врста биљака. Од свјежег резаног цвијећа већином набављам еквадор руже, оријентални љиљан, те маргарете, које су неизоставан дио готово сваког аранжмана - каже Клачарева.

Она додаје да су ту и гербери, лизијантус и љиљани који су дефинитивно њен фаворит, а у понуди су и букети, корпице, икебане и вијенци.

Слика

Фото: srna.rs

Код Снежане се може резервисати комплетна декорација за свадбе, од декорације младеначких столова до кићења, позадине за фотографисање са младенцима, табле добродошлице, те декорација од балона.

Она у понуди има и празничне декорације које ради са посебном пажњом. За Божић су то икебане са пшеницом, па симболично ставља бадњак и природне материјале попут шишарки и маховине, те минијатурне кућице од картона, а све то пређе акрилном бојом како би добила ефекат снијега.

За Васкрс Снежана декорише персонализоване корпице за јаја.

Клачарева објашњава да је посао занимљив, да захтијева велику одговорност, много знања о разним врстама цвијећа, те да понекад није лако одрадити све на вријеме када је гужва и зато је подршка породице кључна у сваком послу.

Снежани је највећи изазов била израда комплетне декорације за брачни пар из Америке, с обзиром на то да је младожења био странац, а млада са ових простора.

- Рок за израду је био јако кратак, а жељели су и кићење и вез на лентама, декорацију свијећа, персонализоване захвалнице за госте. Тада сам радила дан-ноћ, сви укућани су се укључили да помогну - наводи Клачарева.

Она наглашава да јој се људи јављају ако имају проблема са одређеном биљном болести, па желе савјет.

За славе Снежана обично прави комбинацију, па у корпе убаци бомбоњере, боце пића и цвијеће.

Аранжмане Снежане Клачар сви заинтересовани могу погледати на профилу на "Инстаграму" /la_flore_deco/.

 

Приредила: Маја Брчкало Крсмановић

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Miro 09.01.2024. 08:55
    Svaka cast samo naprijed i puno srece
  • Generic placeholder image
    Stanicarka 08.01.2024. 08:38
    Bravo Snezo!
  • Generic placeholder image
    Tijana 07.01.2024. 06:19
    Snezana svaka cast, bravo!
  • Generic placeholder image
    Kojo 06.01.2024. 20:37
    Poljoprivreda i hortikultura su dvije različite djelatnosti. Mlada dama ne uzgaja ni cvjeće nego nabavlja i prodaje što je čista trgovina, za aranžamane svaka čast to je ipak ručni rad i zahtjeva puno rada i vremena. Neka joj je sretno sa cvijećem kojim uljepšava razne događaje u životima ljudi.
Повезане вијести
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 15m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    4h 28m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    4h 22m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    3h 59m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    19h 19m
    0