СНСД ће предложити закон о поријеклу имовине

14.02.2021. 19:18
1
ИЗВОР: Srpskainfo

У наредних десет дана СНСД ће предложити закон о поријеклу имовине и порезима, који ће се плаћати на бази тога, рекао је лидер СНСД Милорад Додик.

Циљ је како каже да овај закон буде у нацрту у априлу.

- Намјера закона је да онај за кога се сумња да је нелегално стекао имовину треба да докаже како је дошао до ње.  Све послове ће водити Пореска управа РС. Када се утврди да је неко нелегално стекао имовину мораће платити припадајуће порезе, а онда иде и кривично гоњење. Желимо да он буде усвојен до маја - рекао је Додик и додао да је закон направљен на основу сличног закона у Србији.

Сматра да је закон који је донесен у Србији најбоља мјера за наше прилике.

“Очекујемо добре резултате у Добоју и Сребреници”

- СНСД је направио оперативни план за изборе у Добоју и Сребреници  и очекујемо исти и добар резултат - додао је лидер СНСД Милорад Додик.

Додик је рекао да су обавили разговор са коалиционим партнерима, те да су учинили све да се они како треба обаве 21. фебруара.

Додао је да је ситуација у тим случајевима исполитизована у спрези са опозицијом из РС и са властима на нивоу Федерације БиХ.

-  Увјерен сам да је Бошњацима одговарало да се ситуација у Сребереници испроблематизује, па су ови из ПДП и СДС пристали да гласју ако се ту стави Добој - истакао је он.

Милорад Додик је оцијенио понашање високог представника Валентина Инцка као, непринципијелно понашање једне руине која је овдје присутна неправедно. 

-  Аустрија је имала Курта Валхајма који је учествовао у фашистичким покретима који су се овуда кретали. Он је на крају каријере окарактерисан као представник фашистичког покрета тог времена. Он је умро, али није познато да ли је неко тој Аустрији тражио да се сва одликовања повуку, што говори о непринципијелном понашању самог Инцка - додао је он.

Додик сматра да не треба бирати новог високог представника и да се то треба укинути.

- Поздрављмо јасан став Москве да остају при томе да се канцеларија високог представника треба затворити - навео је Додик.

Рекао је да ако нема Москве у избору да је немогуће изабрати новог високог представника.

- Нама је јасно да ће ЕУ и нова америчка администација да дјелују синхронизовано. Наставиће ка истом циљу, да граде унитарну и централизовану земљу, са изговором да се ради о европским интеграцијама. Наш одговор мора да буде јасан, ми не прихватамо такве политичке циљеве. Ми тражимо да се поштује Дејтонски споразум - рекао је лидер СНСД Милорад Додик.

Додик сматра да су очекивања која су Бошњаци подигли на највиши ниво нереална.

– Остајемо привржени Дејтонском споразуму. Ми смо за европски пут, али нисмо за европски пут који крши нашу аутономију- прецизирао је он. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mirče 14.02.2021. 21:42
    Krećemo !!!
Повезане вијести
СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа
Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале
Миличевић: Додик дао до знања колико вриједи његов патриотизам и ријеч дата у највећој институцији Републике Српске Миличевић: Додик дао до знања колико вриједи његов патриотизам и ријеч дата у највећој инс...
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 10m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 54m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 39m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 38m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 44m
    0