Сокочанин Михајло Мемедовић скаче у бојама Србије

04.02.2021. 15:13
1
ИЗВОР: СРНА

Млади атлетичар са Сокоца Михајло Мемедовић /17/, јуниорски шампион Србије у скоку удаљ и рекордер Србије у десетобоју, члан београдског Атлетског клуба "Вождовац", добио је позив да први пут као репрезентативац Србије наступа на Балканијади у Софији 13. фебруара.

Подршка "Вождовца" и породице

Мемедовић је од јула прошле године, на позив познатог тренера "Вождовца" Јована Јахића, постао члан тог београдског клуба и, захваљујући њему, постигао сјајне резултате на атлетским такмичењима.

- На првом такмичењу за `Вождовац` у августу прошле године наступио сам у категорији старијих годишта /старијих јуниора/ и освојио треће мјесто у скоку удаљ са 6,89 метара, што је ми био лични рекорд на отвореном - рекао је Мемедовић Срни.

Након тога, услиједили су још бољи резултати на државним првенствима Србије - скок удаљ од 6,95 метара, бацање копља 59,05 метара и у троскоку.

На првенству Србије, крајем јануара ове године у Београду, Мемедовић је скоком удаљ од 7,10 метара постао првак Србије у категорији старијих јуниора.

У септембру прошле године поставио је нови државни рекорд у десетобоју у конкуренцији млађих јуниора на отвореном и постао први момак са 17 година који је обезбиједио 6.072 бода, оборивши дотадашњи рекорд од 5.880 бодова.

- Посебну захвалност дугујем тренеру Јахићу и шампионки Србије у скоку увис Зорани Буквић, који ми помажу да достигнем најбоље резултате и остварим свој сан - каже млади атлетичар.

Он вјерује да ће на Првенству Балкана 13. фебруара у Софији оправдати очекивања својим првим наступом за репрезентацију Србије за старије јуниоре у скоку удаљ.

Мемедовић се нада да ће до 1. јула успјети да испуни норму за Европско првенство, која је за његову дисциплину 7,35 метара.

Млади атлетичар са Сокоца већ осам мјесеци уз велику подршку породице повремено одлази на тренинге у Београд или његов тренер дође на Соколац, али свакодневно од Јахића добије препоруке за тренинге у свом родном мјесту, гдје похађа трећи разред гимназије у Средњошколском центру "Свети Василије Острошки".

Прве медаље у "Гласинцу"

Мемедовић је прије одласка у "Вождовац" од трећег разреда основне тренирао и наступао за соколачки Атлетски клуб "Гласинац", гдје је, такође, доносио медаље са свих такмичења.

Почетком прошле године, са Првенства БиХ у Зеници, "Гласинцу" је донио три златне медаље /у трци на 60 метара, на 60 метара препоне у троскоку и сребрну у скоку удаљ/.

Мемедовић је крајем фебруара прошле године поставио рекорд БиХ и Републике Српске у скоку удаљ од 6,98 метара за млађе и старије јуниоре и у седмобоју за млађе јуниоре наступивши ван конкуренције на Првенству Србије у вишебојима за све категорије у Београду освојивши 4.505 бодова.

Брат Марко на истом путу

Марко Мемедовић /13/, Михајлов брат, члан соколачког "Гласинца" и један од успјешнијих пионира овог клуба, освојио је пет медаља у прошлој години, која је била сиромашна атлетским такмичењима.

Млађи Мемедовић каже Срни да воли да баца копље и вортекс, те да је добар у скоку увис и удаљ, што ће доказати у наредном периоду, баш као и његов идол - брат Михајло. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Marko Furdulovic 05.02.2021. 11:57
    Role Svaka Cast,osvetlao si obraz Vidricanima i Sokocanima!!!
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 41m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 25m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 38m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 52m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 10m
    0