Соколац: Ходочасници пјешачили до манастира у Кнежини

03.06.2021. 14:21
1
ИЗВОР: СРНА

Шездесетак ходочасника јутрос је са Сокоца препјешачило до манастира у Кнежини како би присуствовали манастирској слави - Светом цару Константину и царици Јелени.
Организатор овог поклоничког пута је Удружење грађана "Свети Василије Острошки".

Потпредсједник Удружења Младен Цвијетић рекао је Срни да су јутрос око 6.00 часова из порте Цркве Светог пророка Илије поклоници пјешке кренули на пут од 12 километара, а у колони су били узрасти од седам до 70 година.

Свету литургију повећену Светом цару Константину и царици Јелени служио је јеромонах Андреј, настојатељ манастира на Равној Романији уз саслужење свештенства и монаштва црквене општине Соколац.

Цвијетић је навео да је ово друго поклоничко путовање до манастира у Кнежини и да ће Удружење настојати да поход постане традиционалан.

Он је додао да ће у јуну организовати поклоничко путовање до манастира у Озерковићима, а у августу до манастира на Равној Романији код Сокоца.

Манастир у Кнежини, освећен 1989. посвећен је Пресветој Богородици, а манастирска црква је изграђена на темељима више пута обнављног храма о посвећена је Светом цару Константину и царици Јелени. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 04.06.2021. 08:30
    Nadam se da će lokalna zajednica prepoznati rad i zalaganje ovoga društva i da će ih za slavu opštine nagraditi nekom plaketom.
Повезане вијести
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 36m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    8h 34m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 0m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 15m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    16h 54m
    0