Соколац: На платоу код фонтане постављена паметна клупа

14.10.2020. 19:45
0
ИЗВОР: Катера

Паметна клупа, која ће грађанима служити за пуњење мобилних телефона, таблета и за кориштење бесплатног интернета, постављена је данас на платоу код градске фонтане у Сокоцу.

Директор Градске развојне агенције Источног Сарајева Младенка Пандуревић рекла је да је постављање паметне клупе спроведено у оквиру пројекта који се спроводи на подручју Града Источно Сарајева из европских средстава.

- Клупа коју смо данас поставили вриједности је око 8.000 КМ и има четири USB прикључка за пуњење мобилних телефона, два бежична пуњача и бесплатан интернет који покрива шири простор око градске фонтане. Постављање паметне клупе представља додатни садржај за плато на коме се окупља значајан број младих људи - истакла је Пандуревићева.

Паметна клупа постављена је и на шеталишту "Доктор Миодраг Лазић" у Источној Илиџи, а планирана је једна инсталација овог типа модерне технологије на Палама.

Пандуревићева додаје да су у протеклом периоду инсталирани сензори за мјерење квалитета ваздуха, влажности и нивоа загађења на подручју општине Источна Илиџа, а да се са том праксом планира наставити и у осталим општинама које улазе у састав града.

Она је подсјетила да је град Источно Сарајево први град из Босне и Херцеговине који је ушао у заједницу "паметних градова" Европске уније.

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 25m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    20h 58m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    20h 39m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    7h 39m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    5h 29m
    0