Соколац: Планиран упис 120 ученика

04.05.2020. 14:36
0
ИЗВОР: СРНА

У соколачки Средњошколски центар "Василије Острошки" према плану за школску 2020/2021. годину моћи ће бити уписано укупно 120 ученика, и то четири одјељења у школи на Сокоцу и два у Подручном одјељењу на Хан Пијеску, рекао је директор овог центра Мирослав Максимовић.

Максимовић је нагласио да ће у школи на Сокоцу бити уписано по једно одјељење гимназије - општег и рачунарско-информатичког смјера, те по једно одјељење за занимања шумарски техничар и економски техничар.

- У Подручном одјељењу на Хан Пијеску планиран је упис једног одјељења гимназије општег смјера и једног одјељења за занимање шумарски техничар - рекао је Максимовић.

Он је навео да је могућност избора будућег занимања и план уписа у средњу школу ученицима доступан у форми онлајн видео-презентације, као што је организована и информатичко-развијајућа настава.

- Разматра се могућност да будући средњошколци приликом преузимања свједочанстава у основној школи попуне пријаву и предају документе за упис у Средњошколски центар на Сокоцу, те да ове двије образовне установе договоре преузимање докумената потребних за упис у прве разреде средње школе - навео је Максимовић.

Максимовић сматра да би се на овај начин избјегло окупљање више лица и спријечило ширење вируса корона.

Према његовим ријечима, средњошколци ће завршни матурски испит полагати на даљину, односно онлајн, тако што неће имати усмени дио као до сада, већ само писмени испит из српског језика, док ће матурски рад за који су одабрали тему у сарадњи са професорима предати путем друштвених мрежа.

Он је нагласио да је Средњошколски центар на Сокоцу већ неколико година организацију матурске вечери препустио ученицима, тако да ће прослава матуре зависити од епидемиолошке ситуације у овој средини и одлука Републичког штаба за ванредне ситуације.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 1m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 57m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    22h 42m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    19h 41m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    20h 53m
    0