Соколац: Радно вријеме током предстојећих празника

30.12.2020. 14:39
0
ИЗВОР: Катера

Данас је у Сокоцу одржан састанак Штаба за ванредне ситуације као и Форум за безбједност на коме је одлучено на који начин ће бити регулисано радно вријеме током предстојећих новогодишњих и божићних празника.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је нагласио да је на састанку констатовано да је безбједносна ситуација задовољавајућа, али да је потребан посебан опрез због актуелне епидемиолошке ситуације.

Бјелица је појаснио да су републички и вјерски празници 1, 2, 7, и 9. јануар, а да ће 1. и 7. јануар да буду нерадни дани.

Он је додао да у дане празника 1, 2, 6. и 9. јануара од 8 до 15 сати могу да раде предузетници и правна лица која се баве производњом хљеба, пецива, свјеже тјестенине, колача и пите.

- То се односи на четири пекаре у Сокоцу: „Макси“, „Берег“, „Петровић“ и „СБС промет“. Дакле, само пекаре које имају своје продајне објекте могу радити у ове дане - рекао је Бјелица.

Малопродајни објекти који се баве прометом мјешовите робе у дане 2, 6. и 9. јануара могу радити скраћено радно вријеме од 8 до 13 сати.

- Драгстори и апотеке могу да раде у складу са прописаним радним временом – појаснио је Бјелица.

Бјелица је подсјетио и на мјере превенције које су на снази у борби против вируса корона, чије ће поштовање контролисати припадници Полицијске станице и Одјељење комуналне полиције општине Соколац.

– Обавезно је ношење маске у отвореном и затвореном простору и одржавање физичке дистанце од два метра. Забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, музика уживо у угоститељским објектима, сва приватна окупљања у групама већим од 10 лица као што су свадбе, крштења, рођендани, прославе и други породични скупови сличне природе – додао је начелник.

Директор Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Адријана Станар позвала је суграђане на друштвену одговорност током предстојећих празника.

– Пред нама су празнични дани, који су у времену прије вируса корона, подразумијевали масовна окупљања. Молим наше становништво да се не опушта, јер стручњаци процијењују да слиједи тзв. „други пик“ или „грба“ овог трећег таласа пандемије половином јануара. То значи да вирус не јењава и ово је само силазна путања. Протеклих дана смо имали задовољавајућу ситуацију у нашој установи, што ме посебно радује, јер смо у неким моментима прије тога имали и до 60 пацијената који су се лијечили, док је тренутно тај број 7 лица. Пандемија није готова, задржаће се још, а једини начин да превазиђемо овај период јесте сама вакцинација, као и поштовање превентивних мјера Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације – истакла је др Станар.

Састанку су такође присуствовали командир и замјеник Полицијске станице Соколац Радован Шаренац и Павле Боровчанин, командир Ватрогасне јединице Миле Шарац, директорица Центра за социјални рад Сњежана Башевић и начелници општинских одјељења: Мирјана Субашић, Љиљана Дамјановић и Митар Пржуљ.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 32m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 14m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 47m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 21m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 6m
    3