Соколац: У понедјељак подизање куполе на цркви у Видрићима

29.08.2020. 10:37
0
ИЗВОР: Srna

На звонику цркве Чудотворне Иконе Пресвете Богородице Тројеручице на Видрићима код Сокоца у понедјељак, 31. августа биће постављена велика купола са крстом, рекли су Срни у Одбору за изгрању овог храма.

Предсједник овог одбора Милан Јоловић каже да је црква посвећена српско-руском пријатељству, да ће бити изграђена у руском стилу, као и сама купола.

Црква је од дрвета и камена и јединствена је у региону.

Изградња цркве у Видрићима почела је у септембру 2018. године средствима неколико привредника од којих у Одбору посебно издвајају Милана Станојевића из Зворника, кума темеља овог храма Горана Боровчанина и Бојана Копривицу из Сокоца.

Протојереј-ставрофор Младен Видаковић рекао је Срни да је планирано да највећи дио радова буде завршен до краја године.

Он је нагласио да ће након постављања велике куполе бити настављени грађевински радови на малтерисању објекта, фасади, прекривању и постављању столарије.

У близини овог храма налази се Крст Господњи висок 12 метара, подигнут у руском стилу крајем 2017. у чијем постољу је постављена спомен-плоча српским и руским борцима погинулим у два свјетска и у минулом одбрамбено-отаџбинском рату.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    7h 13m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 57m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    22h 10m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 24m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    23h 16m
    0