Соколац: У току радови на уређењу Улице 9. јануар

07.11.2020. 12:25
0
ИЗВОР: СРНА

У  Сокоцу је у току уређење Улице 9. јануар за шта ће бити издвојено око 700.000 КМ, рекао је Срни начелник општине Милован Бјелица.

-Да се заврши уређење ове улице са свим садржајима савремене градске саобраћајнице биће потребно више од 700.000 КМ и када додамо вањско уређење око Спортске дворане и приступне саобраћајнице овај пројекат ће коштати скоро 1.000.000 КМ - навео је Бјелица, који се завршетку уређења улице нада до краја наредне седмице.

Он је навео да се у овој улици раде пјешачке стазе и више паркинга, потом ће бити урађена расвјета, постављене клупе, посађен дрворед.

Бјелица је истакао да Улица 9. јануар треба да буде понос и огледало Сокоца, у складу са значајем датума и имена које носи.

Он је додао да ће у овиру овог пројекта бити асфалтиран и дио саобраћајнице од Основне школе "Соколац" до Улице Пера Косорића, за коју је прошле године припремљена траса.

У плану је, како је навео, и изградња бисте заслужног грађанина Сокоца, ранијег високог функционера БиХ и бивше Југославије Миланка Реновице, на простору испред Спортске дворане, из правца Улице 9. јануар, за шта ће ових дана бити дефинисани елементи пројекта.

Бјелица је нагласио да општина Соколац не би могла завршити уређење овог комплекса да није било подршке Владе Републике Српске, Дирекције за путеве Српске и града Источно Сарајево.

Извођач радова је предузеће "Романијапутеви" са Сокоца.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 54m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 27m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 53m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 6m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 35m
    3