Соколац: Удружење „Мајка и дијете“уручило 87 комплета уџбеника за основце (ФОТО)

09.09.2020. 20:27
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Соколачко удружење „Мајка и дијете“ организовало је данас бесплатну подјелу комплета књига, руксака и школског прибора за 87 ученика основне школе из породица са троје и више дјеце. Уручени су уџбеници за ученике трећих и четвртих разреда, али због актуелне епидемиолошке ситуације узроковане вирусом Ковид – 19, ове године су по први пут обезбијеђени уџбеници и за ђаке од петог до деветог разреда.

Предсједник Удружења „Мајка и дијете“ Славица Цуровић истакла је да се ова акција спроводи већ осам година, захваљујући помоћи општине Соколац и да је у ову сврху издвојено 13.000 КМ за књиге и 7.000 за руксаке и школски прибор.

Слика

– Удружење на разне начине помаже породице са троје и више дјеце и имамо око 190 чланова. То су породице у којима су оба или један родитељ незапослен. Током цијеле године имамо низ активности, поред бесплатних уџбеника, ту је подјела новогодишњих пакетића, суфинансирање екскурзија, као и финансијска помоћ овим породицама – додала је Цуровић.

Према ријечима начелника општине Соколац Милована Бјелице, ово је само наставак активности које су почеле почетком септембра, када је поред књига које су добили од ресорног министарства, уприличена подјела 84 руксака и школски прибор за ученике првих разреда основне школе.

– Руксаци и школски прибор су претходних дана дијељени преко Центра за социјални рад Соколац за дјецу из категорије стања социјалне потребе, затим дјеци из вишечланих породица и до сада је подијељено око 220 комплета школског прибора и исто толико руксака, док је данас подијељено 87 комплета књига за ученике од трећег до деветог разреда – појаснио је Бјелица.

Он је још нагласио да је ову акцију помогла Висока школа за услужни бизнис Соколац, Покрајинска влада Војводине и општина Соколац, а укупна вриједност свих ових поклона за основце од почетка нове школске године износи 50.000 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Уџбеници за основну школу у књижарама – цијена иста као и лани Уџбеници за основну школу у књижарама – цијена иста као и лани
Додијељено 300 комплета уџбеника за основне школе са подручја Источне Илиџе Додијељено 300 комплета уџбеника за основне школе са подручја Источне Илиџе
Ђаке на јесен чекају 24 нова уџбеника Ђаке на јесен чекају 24 нова уџбеника
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 18m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 0m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 33m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 7m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 52m
    3