Соколови кренули побједом

10.08.2024. 21:26
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије су у првом колу нове сезоне м:тел Прве лиге Републике Српске у фудбалу савладали Сутјеску 3:1.

Славија је од почетка утакмице кренула са притиском. Успио је Милан Муминовић да имплементира једну течнију пас игру и умало да то резултира поготком већ у другој минути. Арбиња је добио лопту у простор, стигао до ње прије голмана Дабића, и у том моменту када је желио да је гурне поред Дабић игра руком ван казненог простора. Сви су тражили црвени картон за голмана Сутјеске, али Вања Ајдер показује картон жуте боје.

Први ударац према голу Славија има у шестој минути. На центаршут Мандића, Миљан Говедарица на другој стативи не успјева да захвати лопту главом. Исти играч у 13. минути шутира први пут у оквир гола, Дабић је на мјесту. Потом пробају Данијел Ерић и Стефан Арбиња, лопта оба пута иде поред гола.

Двадесета минута доноси и још један споран моменат, овај пут на другој страни. Александар Миловић је покушао да пребаци лопту преко Василија Гојковића, долази до дуела у казненом простору, гости траже пенал, Ајдер показује да је у питању старт на лопту и тражи да се игра настави.

Није Славија успјела из игре да погоди, али јесте из прекида. Одлично је корнер извео Ђорђе Авдаловић, Данијел Ерић је остао у дуелу са Александром Миловићем, успио да му се извуче и онда главом погоди за 1:0.

Услиједиле су потом двије шансе за госте из Фоче. Прво Кристијан Гаговић центрира са лијеве стране, Бошко Радовић не успјева главом да је захвати како треба, а онда у 38. минути након корнера Миловића Амар Сирћо остаје на пола, а Миловић главом шутира слабо, преко гола.

Није Вања Ајдер показао црвени картон у другој минути, али јесте у 40. минути. Ђорђе Авдаловић је послао лопту за Петра Дабића, он је измиче свом презимењаку на голу Сутјеске Михајлу који га руши на седамнаест метара, по средини гола и Ајдеру не оставља никакву дилему, директан црвени картон. Морао је Златко Радовић повући потез, из игре је извео Ристовића и на гол увео Николу Шаровића, који је тако уписао деби на голу Фочака.Имала је Славија у судијској надокнади времена шансу да оде на два гола разлике, контру 3 на 1, али су се Арбиња и Говедарица прекомбиновали након паса Дабића и на крају нису ни упутили шут ка голу Шаровића.

Само што је кренуло друго полувријеме Славија долази до другог гола. Петар Дабић је пролетио по десној страни, одиграо по земљи у средину, Ђорђе Авдаловић не захвата лопту, али то чини Стефан Арбиња и шаље је у гол за 2:0.

И онда је Славија само стала. Играч више се апсолутно није осјетио на терену, Сутјеска је преузела иницијативу, а игра Славија се у потпуности распала. Све је пореметио брзи повратак у меч Фочака голом Александра Миловића. Имао је он слободан ударац уз саму десну аут линију, желио је да центрира, али лопта прелијеће све и завршава у контра углу Сирћиног гола за 2:1. Брзо након тога умало и изједначење, Дејан Мојовић идеално центрира, али Миловић не успјева по други пут да се упише у стријелце.

Спорни моменат пише се у 65. минути утакмице када су гости протестовали због једног дуела у казненом простору. Није то била најбоља реакција Сирћа, каснио је на лопту, у гужви играча удара Вида Ивановића, а Вања Ајдер оцјењује да је ту било раније фаула над голманом. Виде Ивановић је, нажалост, на носилима изнесен са терена, испраћен аплаузима домаће публике, те колима хитне помоћи одведен у дом здравља.

Мало смо тога видјели у другом полувремену, Сутјеска је имала лопту, али није успјевала конкретно да запријети, док Славија прилично пада у офанзивном смислу и тешко да може да шта направи. Тако је било све до 85. минуте када се пише још један спорни моменат на мечу. Стефан Арбиња је изашао сам на голмана Шаровића, али Томислав Грачанин диже заставицу и тај напад се зауставља. Ипак, минуту касније поново Арбиња бјежи одбрани Сутјеске, и лобује истрчалог Шаровића за 3:1 и рјешавање питања побједника у овом мечу.

За крај, остаје још покушај Маринка Растоке са врха казненог простора, Шаровић уз проблеме хвата лопту и тако је остало Славија – Сутјеска 3:1.

СЛАВИЈА – СУТЈЕСКА 3:1 (1:0)

СРЦ „Славија“

Гледалаца: 300

Судија: Вања Ајдер (Бања Лука)

Стријелци: 1:0 Ерић 27, 2:0 Арбиња 46, 2:1 Миловић 52, 3:1 Арбиња 86

Жути картони: Томић, Арбиња (Славија), Дабић, Миловић, Дачевић, Д.Мојовић (Сутјеска)

Црвени картон: Михајло Дабић (Сутјеска) 40

СЛАВИЈА: Сирћо, Хоџић, Гојковић, Ерић (од 73. Вучинић), Арбиња, Дабић (од 73. Растока), Авдаловић (од 61. Тимотија), Мандић (од 73. Беширевић), Карић, Говедарица (од 87. Лубура), Томић

СУТЈЕСКА: Дабић, Ђ. Ђорђевић, Гаговић, В. Ивановић (од 68. Милутиновић), Дачевић, Д. Мојовић, Б. Радовић, Михајловић, М. Ђорђевић, Миловић (од 80. Павловић), Ристовић (од 42. Шаровић)

Коментари 0
Повезане вијести
Делије се опростиле од Боре Ђорђевића (ВИДЕО) Делије се опростиле од Боре Ђорђевића (ВИДЕО)
Градски дерби припао Славији Градски дерби припао Славији
Сутра градски дерби „Славијe“ и „Фамоса“ Сутра градски дерби „Славијe“ и „Фамоса“
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 2m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 44m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 12m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 33m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 42m
    0