Спарси промијенили комплетан тим и тренера, Горан Шеховац води Сарајлије у АБА 2 лиги

13.08.2019. 15:31
0
ИЗВОР: sportdc.net

Вицешампион Босне и Херцеговине и регуларног дијела АБА 2 лиге у прошлој сезони промијенио је готово комплетан састав у паузи између двије сезоне, а на мјесто тренера је стигао бивши тренер сарајевске Босне, Славије, а у посљедњој сезони Вогошће, Горан Шеховац.

Промијенио се комплетан тим у односу на прошлу сезону, остала су три играча, Грубелић, Јовановић и Камењаш. Тренутно смо довели још Ђекића и Мемића, прикључили смо неке јуниоре и радимо на томе да нађемо играче који нам недостају у ростеру. Оно што нам је приоритет, то је довођење плејмејкера. То нам је најдефицитарније. Доста играча смо договорили да дођу на пробу. Не журимо са прављењем тима, буџет нам је смањен за ову годину па ћемо добро размотрити опције, рекао је на почетку разговора за Ослобођење Горан Шеховац, те додао:

Амбиције су нам да будемо ту негдје у средини АБА 2 лиге, у првенству БиХ да се боримо за првака. Промоција младих играча је примарни циљ кроз ове двије лиге. Радићемо онако како су Спарси увијек били познати, а то је рад са младим играчима и сви ће добити шансу да се докажу кроз АБА 2 лигу и првенство.

Горан Шеховац се враћа у АБА лигу. Истина, 2009. године је Босну водио у тада једином АБА такмичењу, а сада иде у ранг ниже да предводи Спарсе.

Има десетак година од тада. Тешко је извући неку паралелу. Сигурно да постоје неке ствари које су напредовале од тада па до данас, има и неких ствари које су ту негдје у неким клубовима и због финансијске ситуације која је таква каква јесте. Знамо какво је стање у нашем спорту. Мислим да је АБА 2 лига пун погодак, укључен је већи број клубова, неки играчи који куцају на врата АБА лиге имају ту прилику да се докажу.

БиХ ће имати четири представника у регионалном такмичењу, Игокеу у АБА лиги и Спарсе, Широки и Слободу у АБА 2 лиги. Шеховац сматра да то може донијети доста у напретку кошарке у нашој земљи.

Може донијети доста доброг. Слобода је амбициозно кренула у АБА 2 лигу, праве озбиљан састав. Тузла је заслужила да има АБА лигаша и сигурно ће публика то препознати и сигурно неће никоме бити лако играти у Мејдану. Кроз ово такмичење доста младих играча може да стекне доста искуства и да се наметне.

Што се тиче припрема, Спарси су требали на турнир у Кину, који је сада под знаком питања због одлагања турнира на којем су требали играти.

Већину ћемо радити у Сарајеву. Био је планиран одлазак у Кину, који је сада под знаком питања. Имали смо позивницу да учествујемо на једном великом турниру, али због ових немира у Хонг Конгу и прославе 70 година НР Кине, одгођени су сви ти скупови за септембар, па ћемо да видимо да ли можемо да учествујемо. Оно што је сигурно учествоваћемо на Меморијалу ‘’Сабит Хаџић’’ средином септембра, а остало ћемо у ходу договарати, закључио је Шеховац

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Нико не може мијењати дан рођења Републике Српске Шеховац: Нико не може мијењати дан рођења Републике Српске
Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
Шеховац: Истражити колико је живих чија су имена уклесана у Поточарима Шеховац: Истражити колико је живих чија су имена уклесана у Поточарима
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    14h 24m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    10h 56m
    0
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    3h 27m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    5h 17m
    3
  • У Српској поскупљује брашно
    15h 54m
    1