Спорт у доба вируса корона: Горажданин на балкону истрчао полумаратон

29.03.2020. 19:14
0
ИЗВОР: Anadolija

Због новонастале ситуације усљед глобалне пандемије корона вируса многи спортисти и тркачи су приморани да спортске активности обављају унутар домова или у двориштима.

Један од њих је и искусни маратонац из Босне и Херцеговине Емир Хастор који је, како се не би превише излагао ризику, истрчао полумаратон (21,1 километар), на балкону.

У разговору за агенцију Анадолија, испричао је да је због нових околности након појаве корона вируса одлучио на овај начин наставити с тренинзима како би био у форми и спремно дочекао предстојеће трке.

- С обзиром на чињеницу да тренирам дуги низ година, али и због тренутне ситуације и ограниченог кретања како у цијелим свијету тако и у мом граду Горажду, одлучио сам пронаћи алтернативу за наставак тренинга. На распореду је био тренинг полумаратона те сам одлучио тај тренинг одрадити на тераси дугој 7,5 метара. Све се може кад се хоће - казао је Хастор. 

Слика

 

Истакао је да је врло важно поштовати савјете и препоруке надлежних у доба корона вируса како би што прије сви заједно побиједили пандемију.

- Било је напорно, али бих препоручио онима који не могу без тренинга да тренирају кући, јер постоји много добрих тренинга који се могу радити кући, али ипак нека размисле ако желе да трче полумаратон на балкону. Останите код куће - рекао је овај маратонац.

На крају је додао да је полумаратон истрчао за све људе у свијету који су заражени корона вирусом и који су у изолацији и не могу излазити ван дома.

Коментари 0
Повезане вијести
Расте број пријављених случајева насиља на интернету Расте број пријављених случајева насиља на интернету
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    16h 38m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 40m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    13h 33m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    13h 38m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 41m
    1