Спорт важан за одрастање дјеце

02.12.2022. 15:32
1
ИЗВОР: srna.rs

За ученике од шестог до деветог разреда основних школа са подручја Пала данас је у Мокром организован јавни час на којем је истакнут значај спорта за одрастање дјеце школског узраста у психофизичком развоју, а специјални гост био је свјетски познат џудиста Немања Мајдов, који им је пренио шта му је спорт значио у њиховим годинама.

Мајдов је истакао задовољство што има прилику да одржи час, те напоменуо да је једна од његових мисија дружење са дјецом гдје покушава да им пренесе своје знање, искуства и подијели савјете.

- Дјеца су наша будућност која ће продужити лозу српства и одлучивати о битним стварима. Ако их томе научимо на почетку њиховог живота сигурно ће тако бити у будућности - изјавио је Мајдов новинарима и додао да је спорт један од најбитнихих васпитно-образовних аспеката сигурно један од најбитнијих.

Мајдов каже да је битно да дјеца тренирају било који спорт, а да њега знају по џудоу, те им је донио на увид своје медаље са грен-слемова.

- Ако и једно дијете мотивишемо да се бави спортом - онда смо успјели у свему овоме - поручио је Мајдов.

Наставник историје у Основној школи "Мокро" Ненад Томовић захвалио је Мајдову што је нашао времена да буде њихов гост и подијели своје утиске о спорту и да смјернице дјеци.

Томовић је навео да спорт утиче на психофизичке способности дјеце, али и утиче на изградњу карактера.

Ученици основних школа "Мокро", "Пале" и "Србија" исказали су задовољство што су добили прилику да разговарају са свјетским прваком Мајдовом, од кога могу да много науче и који ће их посавјетовати за будуће спортске кораке.

Јавни час "Улога и значај спорта у периоду одрастања" организовала је Основна школа "Мокро".

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Alas 02.12.2022. 19:34
  Sve je to uzalud djeco ako ne budete u sistemu vlasti.
Повезане вијести
Више од 300 малишана у Палама указало на дјечија права и обавезе (ФОТО) Више од 300 малишана у Палама указало на дјечија права и обавезе (ФОТО)
Потврђена оптужница против два мушкарца због наношења тјелесних повреда у Палама Потврђена оптужница против два мушкарца због наношења тјелесних повреда у Палама
Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  20h 36m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  21h 11m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  15h 3m
  0
 • Премијера документарне драме „Ко камен“ у Народном позоришту: Веленка Брстинова и кћер јој Драгана
  17h 23m
  0
 • Опљачкана Светлана Ценић, аналитичарка има поруку за крадљивца
  10h 13m
  6