Спремност за корекцију правилника о регистрацији возила

17.02.2021. 10:07
1
ИЗВОР: Срна

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић изјавио је да циљ доношења Правилника о регистрацији возила у БиХ јесте спровођење закона и пратећих аката, без намјере да било коме буде нанесена штета, те да постоји спремност за корекцију овог документа.

Митровић је појаснио да је ријеч о одлуци ресорног министарства да се технички прегледи возила из оба ентитета признају на цијелој територији БиХ.

Ова одлука је изазвала негодовање у Федерацији БиХ /ФБиХ/, јер поједини стручњаци сматрају да би таква пракса могла довести до затварања станица техничког прегледа у ФБиХ, јер ће грађани одлазити у Републику Српску да би јефтиније прошли приликом техничког прегледа возила, пише "Дневни аваз".

Према тренутној ситуацији, цијена техничког прегледа у Републици Српској износи 54 КМ, а у ФБиХ, због обавезног еко-теста издувних гасова, та цијена је 90 КМ.

Он је подсјетио да је поменути правилник још 2009. године донио тадашњи министар Рудо Видовић, послије њега је министар Дамир Хаџић стопирао спровођење правилника због неусклађености услова у ентитетима, да би 2019. године замјеник министра комуникација и транспорта Саша Далипагић поново донио Правилник о техничким прегледима возила.

- Информације са терена су нам рекле да није дошло до испуњавања нормативних критеријума и ја сам тада продужио рок ступања на снагу Правилника до 31. децембра 2020. године - рекао је Митровић.

Он је изразио спремност за корекцију овог документа, за шта је потребан и договор између ентитета.

- Једина моја грешка јесте што сам донио одлуку да овај правилник ступи на снагу, стојим на располагању, спреман сам да размотрим ово питање и спроведем неко рјешење које неће бити ни на чију штету - поручио је Митровић.

Према његовим ријечима, током сусрета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, 16. марта, осим споразума за ауто-пут Београд - Сарајево - Београд, требало би да буде потписан и споразум о међусобном признавању и замјени возачких дозвола.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mirče 17.02.2021. 12:07
    Tako je Taki uporavi ga !!!
Повезане вијести
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 41m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 23m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 51m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 42m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 45m
    0