Србија демолирала Израел, само један гол у мрежи "делфина"

05.01.2024. 19:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ватерполо репрезентација Србије убједљиво је савладала Израел 22:1 на старту Европског првенства у ватерполу.

Од старта меча, "делфини" нису дозволили ривалу да се разигра и дође до гола. Умјесто тога низали су се голови Јакшића, Мандића, Драшовића... Тако, послије прве дионице већ је било 7:0.

Са друге стране, на висини задатка је био и голман Србије Бане Митровић који је био сигуран и зауставио ретке покушаје Израелаца да дођу до гола.

Како је меч одмицао, концентрација Израелаца је попуштала, Наравно, репрезентативци Србије су то користили, нису смањивлаи ритам, и мало по мало су увећавали вођство за убједљивих 11:0 на полувремену.

У наставку, услиједила је нова фуриозна четвртина, голове постижу Страхиња Рашовић, па Радомир Драшовић, а онда мајсторија Вука Рашовића, постигао је гол без гледања, и то, када су сви очекивали асистенцију. Потом, Никола Јакшић постиже гол са петерца за 14:0.

Послије новог гола Виктора Рашовића, на самом крају треће четвртине, досуђен је петерац за Израел који тек у овом периоду успјева да дође до гола. До краја, Србија је рутински увећала вођство и на крају заслужено славила.

Оно што је примјетно јесте приступ. Чињеница, Израел није ривал од којег се очекује превише. Али, начин на који је Србија дошла до побједе, одбрана, упливавања, свакако радују и дају наду за наставка такмичења.

Коментари 0
Повезане вијести
Србија остала без борбе за медаљу Србија остала без борбе за медаљу
СП у ватерполу: Србија са олимпијском визом, директно у четвртфиналу СП у ватерполу: Србија са олимпијском визом, директно у четвртфиналу
Ватерполисти Србије побједом почели Свјетско првенство Ватерполисти Србије побједом почели Свјетско првенство
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    15h 35m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    16h 50m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    22h 41m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 8m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    23h 0m
    0