Србија након драме и продужетака савладала Грчку

26.08.2022. 08:15
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Кошаркаши Србије у синоћнем мечу  савладали су након продужетака Грчку 100:94 у мечу квалификација за Свјетско првенство.

"Орлови" су сами себи зачинили овај меч, с обзиром на то да су имали +8 минут и по прије краја меча.

Побједа је дошла упркос томе што је Јанис Адетокумбо постигао 40 поена и имао осам скокова и пет додавања, али је са друге стране одговорио Никола Јокић са 29 поена, осам скокова и шест асистенција.

"Орлови" сада у групи имају двије побједе и три пораза у другој групној фази квалификација за Мундобаскет, док је Грчка на три успјеха и два неуспјеха. Наредни меч "орлове" очекује за три дана у Истанбулу, након чега слиједи пут на Евробаскет, док Грци истог дана дочекују Белгију.

"Орловима" је ово била друга побједа у низу над Грцима у званичним мечевима, а прошлу су остварили у квалификацијама за прошли Мундобаскет, такође у Београду.

Утакмицу је, нажалост, обиљежила и повреда скочног зглоба Василија Мицића у првом полувремену, због које није успио да заврши меч.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшена супруга убијеног терористе: Одузети јој сви уређаји Ухапшена супруга убијеног терористе: Одузети јој сви уређаји
Нестао дјечак на плажи у Грчкој: Српски туристи дигли узбуну Нестао дјечак на плажи у Грчкој: Српски туристи дигли узбуну
Технички преглед за тротинете кошта скоро исто као и за ауто Технички преглед за тротинете кошта скоро исто као и за ауто
Најчитаније
  • Пронађен младић за којим се трагало
    11h 27m
    0
  • Освештан Храм Светог Варнаве Исповиједника на Врањешу (ФОТО)
    10h 34m
    2
  • Нестао Василије Ламбета (20) из Требиња
    13h 51m
    0
  • Пијан ометао колону службених возила МУП-а
    12h 26m
    2
  • Од сутра на рецепт нових шест лијекова
    12h 12m
    0