Србија: Задржавање на бирачком мјесту не дуже од 15 минута

20.06.2020. 15:10
0
ИЗВОР: Srna

Током сутрашњег гласања задржавање на бирачком мјесту не би требало да буде дуже од 15 минута, а препорука је и да се држи дистанца од једног метра, носи маска, рукавице и да буду постављена средстава за дезинфекцију, рекла је директор Института "Др Милан Јовановић Батут" Верица Јовановић.

-Све особе које имају хроничне болести, као што је дијабетес, треба да размишљају о посебним мерама заштите- истакла је Јовановићева.

Јовановићева је навела да новообољели који су регистровани претходних дана углавном имају блаже симптоме, као и да су за сваки нови случај, чак и асимптоматске, утврдили да су били у контакту са неким ко је имао симптоме, преноси "Б92".

Она је указала да је већи број новорегистрованих случајева потврђен захваљујући тестирању великог броја људи, којих је јуче било више од 6.700.

У Србији ће сутра бити одржани избори за нови састав Скупштине Србије, Аутономне покрајине Војводине и више локалних самоуправа.

Право гласа на парламентарним изборима има 6.584.376 бирача, који ће своје право моћи да остваре на 8.385 бирачких мјеста.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 29m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 43m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 50m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 38m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 20m
    0