Србији из Русије стиже 11 авиона помоћи за борбу против вируса корона

03.04.2020. 12:16
0
ИЗВОР: Sputnjik

Преко "ваздушног моста" успостављеног између Русије и Србије, данас и сутра стиже 11 авиона хуманитарне помоћи за борбу против вируса корона - пет данас и још шест у суботу.

Већ у 14 часова Србији стиже први "иљушин" са осам руских љекара и другог особља, као и опрема за дезинфекцију.

У Србију ће бити укупно упућено 87 војних вирусолога и љекара, специјална опрема и техника, укључујући заштитна средства и 16 јединица војне технике.

С обзиром да је у Италију, европску земљу која је најтеже погођена овом епидемијом, стигло 15 авиона, бројка од 11 упућених у Србију, говори да је ријеч о већој количини неопходних медицинских средстава.

Као што је познато, из Русије су у Србију раније стигли тестови, као и неколико авиона с маскама, наочарима, дезинфекционим средствима, и осталим материјалима.

Подсјетимо, Италија и Србија нису једине земље у које је Русија упутила помоћ због кризе настале ширењем пандемије вируса корона. У сриједу је руска помоћ допремљена и у Америку.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    11h 22m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    11h 28m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    11h 26m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    1h 4m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    10h 17m
    0