Срђан Ђоковић: “Новак се не осјећа добро, Димитров нанио велику штету нашој породици”

24.06.2020. 12:27
0
ИЗВОР: Kurir

Вијест да је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић позитиван на вирус КОВИД-19 уздрмала је свјетски спорт.

Новак је у уторак издао саопштење у ком је потврдио да су његова супруга Јелена и он позитивни на коронавирус. На срећу, Ђоковићи немају никакве симптоме, физички се осјећају добро и наредних 14 дана ће провести у самоизолацији.

Подсјетимо, на иницијативу Новака Ђоковића у Београду и Задру је протекла два викенда организован хуманитарни турнир “Адрија тур” на ком су учествовале неке од највећих тениских звијезда у свијету. Бугарски тенисер Григор Димитров наступао је на оба турнира, међутим, у Задру се након меча са Борном Ћорићем повукао јер се није осјећао најбоље. Отишао је за Монако и по одмах по доласку на друштвеним мрежама објавио да је позитиван на КОВИД-19, па је турнир истог момента прекинут. Велики број учесника хитно је отишао на тестирање у Задру, док је Новак одлучио да се врати у Београд и у престоници Србије уради тест на коронавирус.

Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића, уперио је прст сумње у Димитрова. Срђан сматра да је Бугарин својим понашањем нанио велику штету Србији и Хрватској.

- Зашто се то догодило? Зато што је човјек вјероватно дошао болестан, ко зна одакле. Није се ту тестирао, тестирао се на неком другом мјесту… Мислим да то није у реду. Добро, шта да се ради… Нанио је велику штету и Хрватској и нама као породици и Србији - киван је Срђан.

Срђан не крије забринутост за сина, истиче да је физички добро, али психички…

- Никоме није добро, па ни њему… Никоме није добро због ове ситуације, Наравно да се не осјећа добро, али шта ћете, ситуација је таква каква јесте. Из овога морамо да изађемо јачи, да схватимо да ово мора да прође, да се на неки начин сви заштитимо - открио је за РТЛ Срђан Ђоковић.

Ипак, отац првог рекета свијета се нада да ћемо у будућности поново гледати најбоље тенисере свијета у региону, конкретно у Задру.

- Ми ћемо све урадити да у будућности да, када буде неко нормално вријеме и кад не будемо имали овакве страхове, поновимо све ово. Са задовољством ћемо доћи у Задар - поручио је за хрватску телевизију Срђан Ђоковић.

Од учесника Адрија тур-а у Задру до сада је утврђено да су поред Димитрова и Новака заражени и хрватски тенисер Борна Ћорић, тренер бугарског тенисера Кристијан Грох, кондициони тренер Новака Ђоковића Марко Паники.

Коментари 0
Повезане вијести
Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић
Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже
Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО) Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    2h 57m
    0
  • Партизан мијења име!
    19h 52m
    4
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    21h 59m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    3h 4m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    23h 5m
    0