Средњошколци сакупили 375 пакетића за наше најмлађе

29.12.2020. 18:32
0
ИЗВОР: Kатера

Савјет ученика ЈУ Средње школе „28. јуни“ и ове године је покренуо акцију „Један слаткиш једно дијете“ у којој су ученици, уз помоћ наших суграђана, сакупили 375 пакетића за наше најмлађе, објављено је на Фејсбук страници Средње школе "28. јуни". 

- Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију схватили смо да је релизација акције „Један слаткиш, једно дијете“ сада потребнија него претходних година када смо водили уобичајен живот и имали уобичајене празнике. Ова врста заједништва учинила је да се направи 375 пакетића од којих су неки већ у рукама наших малишана, а неки ће свој пакетић тек добити. Највећи број пакетића традиционално смо подијелили на хришћански празник Материце - наводе из Савјета ученика.

Поштујући здравствене препоруке пакетиће су однијели у Дјечју библиотеку, Одјељење педијатрије, Удружењу “Мрвице”, “Арт корнер” балеринама, јер на све њих, кажу средњошколци, увијек могу рачунати и традиционално имају лијепу сарадњу. Остатак пакетића подијељен је дјеци са подручја општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Професорица Марија Иконић, координатор Савјета ученика ЈУ Средње школе „28. јуни“ захвалила је ученицима Средње школе „28. јуни“ на вољи, ентузијазму и спремности да помажу другима. Нагласила је да ће одређен број пакетића бити додијељен Центру за социјални рад Источно Ново Сарајево и пожељела да наредне године пакетиће сакупљамо и дијелимо у здрављу и добром расположењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Повјерење, брижност и љубав за добробит дјетета – порука послата са предавања у СШ „28. јуни“ (ФОТО) Повјерење, брижност и љубав за добробит дјетета – порука послата са предавања у СШ „28. ју...
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    11h 2m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    9h 4m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    23h 3m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 57m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    8h 2m
    0