Шта узрокује херпес?

11.03.2020. 18:31
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Готово да не постоји особа која за живота барем једном није имала херпес.

Познат и као грозница, херпес се најчешће појављује када имунитет ослаби, а очитује се болом, пецкањем и сврабом које прати појава мјехурића.

Болести које узрокују пад имунитета утичу на појаву херпеса. Стресна раздобља, како психичка, тако и физичка, могу узроковати херпес, а неријетко се појављује и код жена за вријеме менструације.

Овој болести претходе трнци, осјећај напетости, свраб, да би се неколико дана касније појавили мјехурићи пуни бистре текућине који се формирају у неку врсту грозда. Херпес потом почне да сврби и пецка, а бистру текућину замијени мутна. То је најризичније раздобље јер се прстима може пренијети на очи или пак на друге особе. Након пет до седам дана мјехурићи пуцају и на тим мјестима настају крастице након чега особа више не представља извор заразе.

При лијечењу херпеса најважније је одржавање хигијене. Немојте дијелити прибор за јело или чаше с другима јер је херпес прелазан. Обратите се доктору како бисте на најбољи и најбржи начин излијечили ову болест и сазнали на шта убудуће требате посебно обратити пажњу како бисте спријечили појаву херпеса.

Коментари 0
Повезане вијести
Побиједите херпес на усни природним путем Побиједите херпес на усни природним путем
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    20h 24m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    21h 8m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    10h 44m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    14h 48m
    0
  • Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
    20h 52m
    3