Шта за Ђоковића значи Надалов пораз?

29.01.2020. 19:17
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Најбољи тенисер свијета Рафаел Надал је испао у полуфиналу Аустралијан Опена па се сви питају да ли би Новак Ђоковић од ове побједе Доминика Тима могао да профитира.

Ђоковић би могао да има велике користи од оваквог Надаловог резултата, али само у случају да осми пут освоји први Грен слем сезоне.

Наиме, Надал ће због испадања у четвртфиналу изгубити 840 бодова, јер је прошле сезоне играо финале, и бранио је 1.200 бодова. За учешће у четвртфиналу добија само 360 бодова, тако да ће имати 9.395 бодова.

На Новаку је сада да одбрани титулу и поново преузме тениски трон. Уколико освоји титулу, Новак ће наредног понедјељка имати 9.720 бодова и бјежаће Шпанцу за 325 бодова, тако да ћемо у наставку сезоне имати жестоку борбу за 1. мјесто на АТП листи.

Новак ће наредни тест имати против Роџера Федерера, са којим се састаје у полуфиналу од 9.30 у четвртак, уколико слави, у финалу га чека побједник дуела Зверев - Тим.

Коментари 0
Повезане вијести
Занимљив обрт: Ђоковић изненадио новом одлуком Занимљив обрт: Ђоковић изненадио новом одлуком
Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић
Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    10h 34m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    10h 40m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    10h 38m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    9h 29m
    0
  • Затворена ликовна колонија младих талената
    23h 56m
    0