Станић: Директно ћемо помоћи најугроженијима

04.05.2020. 17:07
0
ИЗВОР: Srpska.info

Посланици СДС нису жељели да новац од посланичке накнаде дају у Фонд солидарности, већ ће, за разлику од осталих, помоћ уручити лично угроженим породицама или установама, потврдио је за Српскаинфо шеф Клуба посланика СДС, Миладин Станић.

Од како је Влада Републике Српске формирала Фонд солидарности за обнову Српске због пандемије вируса корона тако су кренула одрицања примања у његову корист, и то од многих директора јавних предузећа, па све до запослених у јавној управи.

Тако су примјером осталих кренули и посланици Народне скупштине Републике Српске, па су се готово сви клубови одрекли трећине, четвртине или петине својих примања у корист овог Фонда.

Једнини који то нису урадили су посланици СДС, а шеф њиховог клуба, Миладин Станић, има и објашњење за то – не вјерују гдје ће њихов новац на крају завршити.

– Прошли Фонд солидарности, који је формира након поплава, трошио је новац нетранспарентно и ненамјенски. Одбор за контролу тог фонда се никада није састао. На челу тог одбора је био опозициони посланик, а посланици власти се никада нису одазвали на састанак – тврди Станић.

Каже да једноставно не вјерује људима на власти и да ће Клуб посланик СДС новац распоредити директно онима који су претрпјели посљедице пандемије вируса корона.

– Ја као шеф Клуба посланика СДС нисам хтио да потенцирам и утичем на посланике гдје ће и колико новца дати. Можда ће то свако урадити на нивоу своје локалне заједнице или ћемо то груписати. Видјећемо све, нисам хтио да то договарамо телефонски, хоћу да, кад за то дође могућност, сједнемо и све се договоримо очи у очи – каже Станић за Српскаинфо.

Како нам је објаснио, новац ће највјероватније дати директно угроженим породицама, без тога да неко одлучује коме ће њихов новац ићи.

– Наша помоћ ће бити више хуманитарног карактера. Помоћи ћемо и неким установама попут болница, оних које раде с дјецом са инвалидитетом, можда сирурној кући… Око тога ћемо се све договорити – закључио је Станић.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    21h 31m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    10h 44m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    10h 15m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    10h 38m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    6h 31m
    0