Станивуковић дошао на "мобу" Бојанићима

27.03.2021. 16:45
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас је поново посјетио породицу Бојанић која је почетком марта остала без ичег, јер је у пожару до темеља изгорјела њихова кућа, радионица од које су живјели и цијело имање.

Станивуковић је овој породици из села Бистрица донирао 5.000 КМ, односно своју трећу градоначелничку плату. Прву је поклонио чистачицама у Градској управу, другу Колу српских сестара, Каритасу и Мерхамету, а ову трећу погорелцима из Бистрице.

Становуковић је задовољан како напредује изградња нове куће за Бојаниће.

– Веома је важно да сваки посао који започнемо, заједно и завршимо. Прије двадесетак дана овдје је била само плоча, данас видимо да ће ова породица ускоро добити нови кров над главом. Град Бањалука и грађани помогли су са 10.000 КМ и донацијом материјала преко Цивилне заштите Града, а такође смо ријешили сву потребну документацију за легализацију објекта – рекао је Станивуковић.

Слика

Фото: ПДП

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас је поново посјетио породицу Бојанић која је почетком марта остала без крова над главом након што им је пожар прогутао кућу.

Станивуковић је породици Бојанић донирао 5.000 КМ, односно своју трећу градоначелничку плату. Прву је поклонио хигијеничаракама у Градској управу, другу Колу српских сестара, Каритасу и Мерхамету, док је ову одлучио донирати Бојанићима.

– Веома је важно да сваки посао који започнемо, заједно и завршимо. Прије 20-ак дана овдје је била само плоча, али и наше обећање да ћемо сви помоћи, данас ова породица добија и кров над главом. Град Бања Лука и грађани помогли су са 10.000 КМ и донацијом материјала преко Цивилне заштите Града, а такође смо ријешили сву потребну документацију за легализацију објекта – рекао је Станивуковић.

Љиљана и Ранко Бојанић су остали дословно на улици и без ичег, 28. фебруара, када је на њиховом имању избио пожар, који се брзо ширио, јер се уз кућу налазила столарска радионица пуна лако запаљивих материјала.

Иако су ватрогасци стигли у рекорном времену, нису успјели спасити ни кући ни радионицу. Све је изгорјело за свега четири сата.

Ранко Бојанић је раније узјавио да је штета најмање 300.000 КМ, а највећи је проблем што је остао без радионице, у којој је зарађивао за породицу.

 

Бројни Бањалучани су Бојанићима притекли у помоћ, па је изградња нове куће већ при крају.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 26m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 36m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 28m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 27m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 21m
    0