Станивуковић тврди да УКЦ Српске купује кисеоник који није прошао контроле

24.09.2021. 19:16
0
ИЗВОР: Катера

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас да Универзитетско-клинички центар (УКЦ) Републике Српске набавља кисеоник за пацијенте који није прошао контроле, преко фирме која има дозволу за увоз техничког, али не и медицинског кисеоника.

Станивуковић је истакао да има доказе да фирма "ТГТ" из Лакташа испоручује кисеоник УКЦ Републике Српске, а да иста није регистрована за унутрашњи промет лијекова.

- Медицински кисеоник јесте лијек, али ова фирма није регистрована за промет лијелова. Ова фирма нема дозволе да ради са медицинским кисеоником – рекао је Станивуковић, преноси Српскаинфо.

Он је истакао да је технички гас средство, а медицински гас лијек, те да за увоз медицинског гаса треба посебна лиценца, који фирма која увози нема.

Са друге стране, директор предузећа "TGT tehnogas" Станислав Чађо изјавио је да Станивуковићеве тврдње нису тачне, те да градоначелник Бањалуке "лажно забринут за здравље пацијената".

- Кисеоник који се производи у постројењима за производњу кисеоника је јасно одређене чистоће која апсолутно задовољава све стандарде његове примјене, дакле и у медицини – рекао је Чађо у изјави Срни.

Он је истакао да сваку набавку и испоруку кисеоника купцима прати одговарајућа документација са подацима о чистоћи, квалитету и осталим карактеристикама, и то је случај са испорукама свим купцима, па и здравственом сектору.

Директор УКЦ Републике Српске Владо Ђајић рекао је за АТВ телевизију да одговорно тврди да се ради о исправном кисеонику, те да је исти као и у остатку Европе.

- Станивуковић плаши наше пацијенте и шири панику. Овакве оптужбе су за тужбу - поручио је је ово директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић.

Коментари 0
Повезане вијести
Љекари иду у Хаг да прегледају Младића, предводи их Ђајић Љекари иду у Хаг да прегледају Младића, предводи их Ђајић
Трудница хитно превезена хеликоптером из Требиња у УКЦ Српске Трудница хитно превезена хеликоптером из Требиња у УКЦ Српске
Самоубиство у Универзитетско-клиничком центру Српске Самоубиство у Универзитетско-клиничком центру Српске
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    11h 59m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 55m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    10h 59m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    7h 52m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    9h 49m
    0