Станивуковићеви сарадници не користе службена возила, паркинг карте, претплату

25.01.2021. 21:06
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Након што се градоначелник Бањалуке одрекао службеног возила, као и многих привилегија које ова функција нуди, исто су урадили и његови најближи сарадници, сазнаје Српскаинфо.

Собзиром на то да се нови градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић, од самог почетка своје политичке каријере залагао за уштеде, тврдио да се власт расипнички понаша, те да одређени функционери имају велика примања и повластице, а да се не шали када је рекао да ће бити “штедње и стезања каиша”, показује и на примјеру властитог кабинета.

Када је преузео дужност градоначелника, одмах је рекао да ће користити приватни аутомобил, а како сазнајемо, та правила поштују и његови најближи сарадници, који су се такође добровољно одрекли многих привилегија.

Иако шеф кабинета и шефови одсјека имају право на службена возила, нико до Станивуковићевих блиских сарадника не користи ову привилегију.

Шефови, као и савјетници градоначелника на посао долазе својим аутомобилима, и то о свом трошку.

Станивуковићеви сарадници нису искористили ни могућност да преузму карту којом могу да користе бесплатне паркинге на територији града, а нису, бар за сада, узели ни пакете за мобилне телефона на које имају право.

Како је Станивуковић у неколико наврата говорио, сматра да се превише новца даје на претплате, па ће они којима ова могућност буде потреба, моћи да искористе једну од мањих понуда.

Такође, градоначелник планира и да ограничи трошкове репрезентације за кабинет, како би се и на томе моголо уштедити.

Како сазнаје Српскаинфо, темпо градоначелника не познаје ни радно вријеме, па су се многи сарадници градоначелника „одрекли и свог слободног времена“.

Иако је радно вријеме до 16 часова, то за раднике у Кабинету градоначелника не важи.

Свакодневно раде прековремено, чак и до касних вечерњих сати, што потврђују и фотографије са многобројних састанака које Станивуковић поставља на друштвене мреже.

Према свјетлима у Градској управи, видјело се да су радни били и празници, као и многи викенди до сада, а на друштвеним мрежама већ круже коментари како посао у јавној управи, након доласка младог градоначелника, добија потпуно други смисао од оног до сада.

Коментари 0
Повезане вијести
Драган Лукач осуђен на затворску казну због шамара Драшку Станивуковићу Драган Лукач осуђен на затворску казну због шамара Драшку Станивуковићу
СНСД-ова порука Станивуковићу: Ти си изборни губитник СНСД-ова порука Станивуковићу: Ти си изборни губитник
Станивуковић: ПДП треба потпуну реформу, спреман сам да то водим Станивуковић: ПДП треба потпуну реформу, спреман сам да то водим
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    23h 14m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    13h 55m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    23h 14m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    19h 28m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    10h 7m
    0