Стефан Унић из Трстеника осваја свијет – Млади иноватор је чудо у Србији

08.04.2020. 13:47
2
ИЗВОР: alo.rs

Стефан Унић је рођен 21. јануара 1998. у Крушевцу и нико тада није ни слутио да ће Стефан постати ни мање ни више него генијалац.

Основну школу „Јован Јовановић Змај“  завршио је у Стопањи, а средњу Техничку, смијер машински техничар за компјутерско конструисање у Трстенику. Сада је студент друге године Високе техничке машинске школе у Трстенику, смијер производно машинство.

- Од основне школе учесник сам разних општинских и регионалних такмичења из хемије, из српског језика и књижевности, успешно сам рецитовао и глумио. У Крушевцу сам освојио друго место на регионалном такмичењу за најбољу бизнис идеју на конкурсу Бизнис инкубатор центра, који је подржао кабинет Министра за иновације и технолошки развој Србије господин Ненад Поповић.

Моја идеја персонализовани оргонит је еколошки уређај који ублажава електромагнетно зрачење, користи се за бржи и бољи раст биљака, добро је средство против суше и сматра се да има одличан утицај у заштити од кемтрејлсова. Они имају широки дијапазон примене, а нажалост нису довољно познати у јавности. Оргонити су уређаји који се постављају код извора зрачења (рутер, компјутер, телевизор...). Они раде тако што ублажавају зрачење тих техничких уређаја - каже Стефан и даље објашњава,

- Све је почело од др Вилхелма Рајха који је успео да детектује и измери постојање етеричне енергије коју је назвао оргонском енергијом - оргонити. Научници са Универзитета Марбург (Немачка) су 1986. научно доказали постојање оргонских акумулатора, док је др Николај Којзирев научно доказао да та енергија која се налази свуда око нас заиста и постоји. У састав оргонита улази више различитих материјала (гвожђе, бакар, месинг и др.), кристали(шпиц горског кристала, хематит, тигрово око, пирит, црни турмалин итд...). Као везивни елемент користи се смола која може бити полиестерска, природна (борова), синтетичка и друго. Оргонити се затим суше 24 сата и ваде из калупа, па су спремни за даље коришћење. Они су трајни, немају век трајања, и за њих ништа није потребно за одржавање, амортизација не постоји, па су практично неуништиви - прича овај млади проналазач.

Слика

 

Прозвали су га и нови Тесла

Стефан се од своје 16. године бави науком, много чита и истражује.

- Иза ове идеје био је дуг временски период и велики и напоран рад. Иначе, и даље радим и истражујем. Кући сам направио један оргонит, после педесетак покушаја. Тестирао сам га и доказао да ублажава зрачење за око 50%. Поставио сам га поред биљке у башти. Биљка је брже и боље расла и нису је нападали паразити. У оргонитима се налази оргонска енергија, која је благотворна за сав живи свет. Поред позитивног ефекта они се сматрају и сувенирима. Да би направили оргонит потребна је креативност и посвећеност – додаје Стефан.

Такође додаје, да су све награде које је до сада освајао плод сарадње са менторима, професорима и научницима којима се много захваљује, те истиче како су му освојене награде најдраже, јер оне нису само његов успјех већ успјех свих који су му помагали.

Стефан жели да остане у Србији и своје знање употријеби за добробит свога народа и државе.

Како каже, у Србији је рођен и њој припада.

- Многи успешни ђаци и студенти по завршетку школе одлазе из наше земље. Ја знам да су услови за студирање у свету бољи, али по мени су одлични и у Србији. Ако одете у иностранство ви постајете странац, а овде сте свој на своме. Круна мог успеха је дошла 15. октобра ове године када сам проглашен за добитника Октобарске награде, највишег признања које додељује Општина Трстеник. Ова награда ми је најдража из најмање три разлога: прво јер сам је добио од своје општине, друго зато што се добија једном у животу и зато што сам је добио за свој рад. Локална самоуправа је препознала мој рад и одлучила да баш ја будем њен лауреат. Ова награда ме обавезује да не будем добар само у ономе што радим него да будем бољи и јачи него што сам био до сада. Награда ми је додељена од стране оних који су ми најближи и најдражи, а најважније је да су то моји Трстеничани - закључује ова млада нада.

 

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Slobodan 06.06.2020. 14:47
    Dečko je plagijator. Naziv "orgonit" je zaštićen 1995. od strane Karl Welza. Moderni orgonit su napravili Don i Carol Croft iz SAD. Sve se bazira na učenju Vilhelma Rajha nakon otkrivanja orgonske energije u XX veku. Orgoniti se odavno proizvode kod nas.
  • Generic placeholder image
    Dada 04.06.2020. 18:10
    Opet pseudonauka
Повезане вијести
Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије
"Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању "Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању
Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу којима и троје дјеце Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу к...
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    12h 51m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    9h 23m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    14h 21m
    1
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    1h 54m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    3h 44m
    2