Стигао је Голф 8

24.10.2019. 14:11
1
ИЗВОР: Б92

На Интернету су освануле прве званичне фотографије нове генерације Volkswagenovog и европског бестселера.

Један од најважнијих модела у историји Volkswagena дочекао је своју 8. генерацију, током 45 година колико је присутан на тржишту.

Њемачки ауто-гигант држи се испробане формуле која му доноси резултате већ неколико деценија, а Голфу обезбјеђује лидерску позицију у Европи – наставља се тренд еволутивног дизајна овог аутомобила уз погонско-механичку модернизацију и примјену најновијих технолошких рјешења.

Фотографије које су се појавиле на Интернету непосредно уочи свјетске премијере Голфа 8 не откривају много више од онога што смо већ видјели на "шпијунским" фотографијама, преноси Б92.

Спољашњост аутомобила је модернија, са више закривљених линија у односу на претходника, тањим и издуженијим фаровима, те већим отворима за ваздух на бранику, што све заједно новом Голфу даје динамичнији изглед.

Посматрано са бока, Голф 8 не разликује се превише од "седмице", док је задњи дио стилски унапријеђен, са стоп свјетлима чији је облик усклађен са најновијом генерацијом VW модела.

Све у свему, може се рећи да је дизајн спољашњости очекиван – задржан је препознатљив "голфовски" изглед уз неопходну дозу модернизације.

На првим фотографијама, поред регуларне верзије, приказани су хибридни Голф ГТЕ и Голф Р Лине са атрактивнијим стилским решењима.

И док је екстеријер плод еволутивног дизајна, веће промјене догодиле су се у унутрашњости возила, која је дигитализована и доста модернија од оне у одлазећем моделу.

Наиме, нови Голф има минималан број физичких команди које су углавном замијењене контролама на централном екрану осетљивом на додир, док је аналогне сатове наслиједила потпуно дигитализована инструмент табла.

Ипак, на екрану је задржана опција приказа аналогних показивача брзине и обртаја, како то налаже вишедеценијска аутомобилска традиција.

Иако Volkswagen тек треба да објави спецификације Голфа 8, према незваничним информацијама дужина аутомобила је 4,28 м, а висина 1,46 м, док је међуосовинско растојање повећано у односу на "седмицу".

Подаци о моторизацији биће објелодањени ускоро, а очекује се 3-цилиндарски 1.0-литарски бензински агрегат, као и четвороцилиндарски бензинци запремине 1.5 и 2.0 л. Модел са 1.5-литарским бензинским мотором имаће и опцију са поогном на метан (ЦНГ).

Што се тиче дизелаша, у плану је 2.0 ТДИ са више опција снаге.

Понуду Голфа 8 употпуниће ГТЕ plug-in хибрид који је опремљен бензинским и електричним мотором. Високоперформансне варијанте ГТИ и Голф Р, долазе касније.

Више техничких детаља биће позато након званичне свјетске премијере.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    B.... 04.11.2019. 22:01
    Samo se golf 2 razlikuje,a od 3 do 8 svi su isti osim cijene...
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 17m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 50m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 16m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 29m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 58m
    4