Стиже "crossover" верзија Цитроена Ц4

09.02.2022. 18:41
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Дјелује сасвим логично након сазнања да француска марка Цитроен поред класичних модела с ознакама Ц3, па и Ц5, нуди и на њима утемељене модификације с повишеним одстојањем од тла, да ће и недавно представљени Ц4 бити подвргнут сличном третману, односно да ће бити понуђен у „crossover“ изгледу.

Служећи се измишљеним Цитроеновим рјечником, најава би могла да гласи и кроз ријечи да ће Ц4 проћи кроз процес "Aircross", иако и сама изворна верзија тог модела припада неком (у дизајнерском смислу) хибридном сегменту протеренских "хечбека".

Амерички специјализовани портал "Carscoops" је писао о томе да је дошао до информација како Французи планирају пласман модела који би се звао Ц4 "Sporty Cross", или како је вјероватније Ц4 "Aircross".

Насупрот њиховим информацијама, новинари из Француске доносе контрадикторне слутње, па неки кажу да је произвођач одустао од идеје конверзије Ц4 у пунокрвни SUV, док други наводе да је презентација заказана за сам крај 2022. године.

"Carscoops" је чак приказао и рендер потенцијалног новитета који краси обилна употреба заштитне пластике у доњој секцији каросерије с огромним слојевима у плавој боји, а које произвођач назива "Airbump(s)".

Лукови изнад точкова су заправо "коцкасти", док је линија хаубе постављена "кросоверски" високо. Истовремено, умјетник је замислио да новајлија треба да има падајућу линију крова што води и ка запаженим сличностима с јапанским "Nissan Juke".

Ако до пласмана новог кросовера и дође, он би требало да попуни празнину између модела Ц3 "Aircross" i Ц5 "Aircross", које по дужини дијели цијелих 36 центиметара.

Тако велика рупа у палети Цитроена је настала обуставом производње модела Ц4 "Cactus", који се престао производити током прошле године, а слободни смо протумачити и да би евентуални Ц4 "Aircross"/ Ц4 "Ѕporty Cross" могао бити схваћен и као директни насљедник поменутог "Cactusа".

Што се тиче палете агрегата који би се могли наћи под хаубом аутомобила о ком нагађамо, вјероватно је да би се ту "Stellantis" опредијелио за уградњу јединица запремине од 1,2 до 1,5 литара, уз испоруку 100 до 155 коњских снага.

Појава чисто електричне верзије би донијела погонски склоп са 136 коњских снага и веома је вјероватна, али такав SUV не би нудио опцију погона на сва четири краја каросерије, преноси "АутоРепублика".

Коментари 0
Повезане вијести
Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети
У марту 9.023 возила регистрована први пут У марту 9.023 возила регистрована први пут
Која генерација највише „дивља“ по путу? Која генерација највише „дивља“ по путу?
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    22h 19m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    18h 51m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    21h 35m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    17h 13m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    13h 45m
    0