Стиже серија „Ожиљак“ у продукцији „Телекома Србија“, „Amazon Prime Video“ и шпанске „RTVE“

17.10.2023. 15:02
0
ИЗВОР: katera.news

На чувеном Мипкому у Кану – мјесту које нуди прилику највећим дистрибутерима и произвођачима садржаја попут Нетфликса, ХБО, Дизнија, Парамаунта да се увјере у најбоље пројекте широм свијета – саопштено је да ће Телеком Србија, водећи телцо оператор и креатор врхунске забаве у југоисточној Европи, бити учесник највећег пројекта у региону.

Серија „Ожиљак“ (Scar) снимаће се у копродукцији српских, шпанских и мексичких продукцијских кућа, а екипа која потписује серију је позната и вишеструко награђивана. Од писаца Пабла Рое, Фернанда Санкристобала и Веронике Марзе, екипе која је екранизовала неке од најнаграђиванијих пројеката попут „Кућа од папира“ (La Casa de Papel) „Играчка“ (Toy Boy) и „Ђаво“ (Diablero), стиже драма од осам епизода која ће се крајем године снимати у Србији и Шпанији, а чију режију потписује Мигел Анхел Вивас, који иза себе има неколико сјајних остварења попут „Кућа од папира“, „Вис-а-вис“ и „Изумирање”.

Ова серија прати причу Ирине која је са 9 година преживјела бруталан напад на своју породицу, након чега је кренула на дугачак пут из Русије у Шпанију преко Балкана. На свом путу препуном драме и акције, Ирина се заљубљује у Симона, непривлачног, али надареног програмера без друштвених вјештина, који је и сам у опасности, па њени планови и живот доживљавају велику промјену, али крајњи циљ остаје исти.

Ово је синопсис најновијег, врхунског трилера „Ожиљак“ (Scar) који ће копродуцирати Телеком Србија, Амазон Приме Видео и шпанска телевизија РТВЕ, а по мотивима најпродаванијег романа Хуана Гомеса-Хурада. Пројекат ће водити продуцентске куће Плано а Плано и Допамин, док су извршни продуценти Asacha Media Grupaи српски Адреналин.

- Након доказане лидерске позиције у Србији и региону када је реч о продукцији играног садржаја, следећи изазов и шанса за Телеком Србија је успоствљање иностраних копродукција. Прва у низу је са највећим и најквалитетнијим тимовима на свету у пољу продукције и креирању играног садржаја, а то је Амазон Приме Видео, РТВ Шпаније и креаторима најгледаније Нетфликсове серије „Кућа од папира“. Захваљујући овом пројекту поносни смо партнери са глобално признатим тимом продуцента и писаца, сваки са невероватно јаким искуством, а оно што га чини заиста аутентичним је занимљива прича делом смештена и у Србији, са српским глумцима, са деловима дијалога који ће бити на српском језику. На тај начин долази до додатног препознавања Србије као нове локације за светске хит серије као и српских глумаца, који захваљујући оваквим пројектима имају могућност да направе искорак ка глобалној сцени - рекла је Александра Мартиновић, директорка Дирекције за мултимедију Телекома Србија.

Додала је да је Телеком Србија ангажован у креативном процесу, укључујући и процес кастинга.

- Све то нас чини поносним делом овог тима. Сигурни смо да ће пројекат донети нешто аутентично и да ће додатно подићи квалитет, стандард и инспирацију продукције играног садржаја код нас и у Адриа региону који је посебно заинтересован за фузију домаћих и међународних елемената - додала је Мартиновић.

Цезар Бенитез, предсједник Плано а Плано, дефинише ову копродукцију као „амбициозан пројекат који, захваљујући Амазон Приме Видеу, Телекому Србија и РТВЕ, отвара нови пут за међународну сарадњу и омогућава приступ другим пословним моделима.

Нема сумње да ће пројекат ове величине имати значајан утицај на српску кинематографију и домаће глумце. Конференција за медије у Кану изазвала је велику заинтересованост свјетских медија, који, као и Хосе Пастор, шеф за фикцију и кинематографију у РТВЕ, очекују да „Ожиљак“ постане велика хит серија, не само у Шпанији, већ и ван ње.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    19h 12m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    18h 43m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    14h 59m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    19h 6m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    10h 54m
    2