Стравични детаљи о смрти затвореника у затвору у Србији

20.03.2024. 18:40
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Станимир Брајковић из Младеновца (74) за којег се сумња да је убијен у затвору у Падинској скели робијао је у овој установи због петарде која је бачена са терасе његовог стана.

Како се наводи у пресуди Прекршајног суда у Младеновцу у коју је Блиц имао увид, он је осуђен на казну од 30.000 динара 15. децембра прошле године коју је био дужан да исплати у року од 15 дана. У супротном, како се наводи у пресуди, новчана казна се замјењује затворском.

Према списима, окривљеном је стављен на терет да је 31. децембра 2020. године, око 13 сати са терасе стана запалио а затим бацио петарду изазивајућу детонацију јаког интензитета.

Усљед јаке детонације уплашили су се и родитељи бебе и сама беба који су се налазили у шетњи, што говори о повећаном степену одговорности окривљеног коју је суд неоправдано умањио, наводи се у пресуди.

  • Ужас у затвору у Падинској скели: Преминуо осуђеник, сумња се да је силован
    19.03.2024. 21:05

    Старији затвореник С.Б. преминуо је у затвору у Падинској Скели почетком фебруара. Како се незванично сазнаје, смрт је, како се сумња, послједица силовања дршком од метле, услијед ког је дошло д...

Регион
Ужас у затвору у Падинској скели: Преминуо осуђеник, сумња се да је си...

На крају казна му је била мјесец дана затвора због ремећења јавног реда и мира.

Како се незванично сазнаје, Брајковићева смрт је, како се сумња, посљедица силовања дршком од метле, усљед ког је дошло до повреда унутрашњих органа.

Тројица осумњичених затвореника саслушана су претходних дана, а истражују се тврдње да су цимери убијеног мучили и силовали дршком од метле.

Након трагичног догађаја, смијењен је управник овог затвора,а шта је у свом саопштењу навела Управа за извршење кривичних санкција.

Према ријечима извора Курира, Станимир је у Младеновцу живио сам.

- Био је пензионер, миран човек, није правио проблеме комшијама. Синови су му у иностранству. Јако смо се потресли због онога што му се догодило - каже један од познаника покојног Станимира.

Како је Курир писао, за језиво психичко, физичко и сексуално злостављање пензионера током ког је убијен, Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против С. С. (20), С. С. (21) и Д. П. (21) и њима је послије саслушања одређен притвор до 30 дана због сумње да су починили тешко убиство у саизвршилаштву.

Из тужилаштва је потврђено да су тројица осумњичених дијелила ћелију са убијеним Станимиром Брајковићем.

- Према наредби о спроводјењу истраге, осумњичени су од половине јануара до 4. фебруара у КПЗ Падинска скела заједнички извршили кривично дело и при безобзирном насилничком понашању лишили живота оштећеног С.Б. Сумња се да су они, у соби у којој су заједно боравили, С.Б. свакодневно прихички, физички и сексуално злостављали, пошто му је нестало новца којим је у затворској кантини куповао намирнице за осумњичене -  саопштено је данас из тужилаштва.

Како се додаје, несрећног човјека свакодневно су шамарали, тукли ногама и рукама у главу и тијело.

- Једном приликом га је Д. П., како се сумња, коленом ударио по телу и ребрима, док га је другом приликом сексуално злостављао дршком од метле. Осумњичени С. С. га је, како се сумња, терао да пије његову мокраћу из шоље за кафу, док му је С. С. пешкиром извлачио језик из уста како би га онемогућио да се пожали командирима на злостављање и понижавање које трпи - саопштени су детаљи језиве тортуре коју је преживљавао несрећни старац у затворској ћелији.

Како се наводи, због тешких повреда које је имао, само дан прије него што је преминуо старац је одведен на љекарски преглед. Међутим, највјероватније из страха није пријавио злостављање које је трпио двадесетак дана.

- Исте вечери, када је враћен у ћелију, осумњичени су га одвели у купатило и поливали га хладном водом. Сутрадан се његово стање знатно погоршало услед повреда које је имао, имао је поремећај дисања и циркулације због прелома ребара и грудне кости, као и због губитка крви и услед компликација због повреда он је преминуо - откривено је у каквим је мукама несрећни човјек преминуо.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    16h 37m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    15h 26m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    18h 3m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    18h 8m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    17h 36m
    0