Судија Кели забранио депортацију Ђоковића из Аустралије

14.01.2022. 12:03
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Судија Ентони Кели предложио је забрану депортације Новака Ђоковића до суботе у 16 часова, осим ако не постоји ранији захтјев министарства за његово удаљавање из Аустралије.

Са њим се сложио и адвокат министарства имиграција Стивен Лојд који је истакао да они неће тражити депортацију српског тенисера до завршетка поступка.

Српски тенисер је позван на разговор у 22 часа на нашем времену како би објаснио све детаље везане за случај. Новакови адвокати траже привремену обуставу одлуке и најавили су подношење жалбе до краја дана у Аустралији.

Новаков адвокат Николас Вуд каже да је потпуно одвојен процес који је довео до одлуке министра за имиграцију Алекса Хока, у поређењу са претходном.

Адвокат Вуд каже да је образложење које министар дао у одлуци различито од онога због чега су му отказали визу.

Министар сад претпоставља да Ђоковић представља претњу за остале јер није вакцинисан. Вуд каже и да министар сада прихвата да Ђоковић има медицинско образложење за непримање вакцине

Чини се да нема приједлога да се Новак Ђоковић вечерас задржи у имиграционом притвору. Вуд је сугерисао да би судија могао да наложи да Ђоковић сутра буде са својим адвокатима да помогну у случају.

Тужилац Стивен Лојд каже да је министар за имиграције спреман дати обавезу да неће тражити депортацију Ђоковића док се не донесе коначна одлука.

Постоји један посебан основ који имају на уму за изазов и други који се могу разматрати. Он предлаже да поднесу своје поднеске рано сутра, а да влада одговори сутра до 22:00 часова.

Судија Кели је на почетку суђења прошао кроз историју поступка подсјећајући на све чињенице које су претходиле овом случају.

Нагласио је да је министар Хоук искористио своје дискреционо право и поново укинуо Ђоковићеву визу за улазак у Аустралију.

Кели изнио одлуку о укидању визе и истакао да постоји документ под називом “Осјетљивост” који није желио да прочита.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    12h 40m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    13h 55m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    19h 46m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 13m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 5m
    0