Сунчано и још топлије, поподне пљускови

03.06.2022. 08:41
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 49 пацијената.

Електродистрибуција,

Источно Ново Сарајево,

Због радова у ТС 400/x kV Сарајево 20 организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду: КО 10 kV Језеро: Улица Симе Милутиновића br.18 у периоду  од 11:30 до 14:30 часова.

Калиновик,

Због радова на 10 kV воду  Калиновик,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 12:00 до 17:00 часова потрошачима у насељима Јажићи  и Горњи Логор, као и локалитет Интеркал.

Чајниче,

Због радова на 10 kV воду Миљено-Бучковићи,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Безујно, Бучковићи и Поповићи.

ВиК Источно Сарајево,

Због санације два квара на дистрибутивном цјевоводу DN 200 mm и DN 100 mm доћи ће до прекида у водоснабдијевању у насељу Војковићи. Без водоснабдијевања остаће потрошачи у улицама 4. август, Милоша Обилића, Српских палих бораца, Стевана Синђелића, Слободана Мијића, Видовданска, Српских јунака, Бранка Ћопића, Солунска, Петра Сарајевског.

Планирана санација кварова је у периоду од 8:00 до 15:00 часова након чега се на поменутом локалитету очекује нормализација у водоснабдијевању.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 11 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенција у протекла 24 часа.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају и на учестале одроне.

Из АМС возачима савјетују опрезну вожњу, посебно на дионицама на којима је због радова измијењен режим саобраћаја.

Због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења изнад 10 тона по осовини, на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, граница Републике Српске и Србије, а за остала возила брзина кретања преко моста ограничена је на 20 километара на час.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча -Горажде, у мјесту Филиповићи на линији разграничења одвија отежано, једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Бистрица - Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На путним правцима Гацко - Невесиње - граница Републике Српске /ФБиХ Бакрачуша, граница ФБиХ/ Републике Српске Станић Ријека - Дервента - гранични прелаз Брод, граница ФБиХ /Републике Српске Д. Леденице - Црквина - гранични прелаз Шамац, Подврсник - Љубиње - Требиње - гранични прелаз Клобук и гранични прелаз Делеуша - Билећа - Трново - Богатићи - Источно Сарајево кретаће се превоз вангабаритног терета.

Возаче из АМС моле да на тим путним правцима возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На граничним прелазима нема дужин задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити сунчано уз малу до умјерену облачност и још топлије са температуром од 29 до 35 степени Целзијусових.

Послије подне и увече краткотрајни пљускови могући су понегдје на западу и сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб сјеверни и сјевероисточни вјетар.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Чемерно и Сарајево 13, Соколац, Зеница и Ливно 14, Мркоњић Град и Тузла 16, Приједор и Бихаћ 17, Бањалука и Добој 18, Бијељина, Билећа 19, Мостар 20, те Требиње 21 степен Целзијусов. 

Коментари 0
Повезане вијести
Данас киша, на истоку јачи пљускови са грмљавином Данас киша, на истоку јачи пљускови са грмљавином
Сутра облачно и свјежије са повременом кишом Сутра облачно и свјежије са повременом кишом
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 2m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 47m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 46m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 58m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    14h 52m
    0