Сутра хладно и свјеже

28.08.2021. 21:22
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра ће бити промјенљиво облачно и прохладно, понегде у Крајини може бити слабије кише, док ће у јужним крајевима бити сунчаних периода, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Ноћас се мјестимично очекује слаба киша, док ће јутро бити промјенљиво до претежно облачно и свежије, локално уз сумаглицу или пролазну маглу.

На крајњем сјеверозападу могућа је слаба киша током пријеподнева, а до вечери очекује се смањење облачности.

Јутарња температура од девет до 14, на југу до 17, на планинама од седам степени, а највиша дневна од 14 до 20, на југу до 23, на планинама од десет степени Целзијусових.

Вјетар слаб сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини југозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

До краја дана биће облачно, повремено са кишом или пљусковима, локално са грмљавином.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница десет, Хан Пијесак и Мраковица 11, Иван-седло 12, Мркоњић Град 13, Калиновик, Шипово и Соколац 14, Градачац, Приједор, Сански Мост, Сарајево, Сребреница, Тузла и Зеница 15, Бањалука, Бугојно, Добој, Зворник, Србац и Чемерно 16, Бијељина, Фоча, Нови Град и Ливно 17, Рудо и Бихаћ 18, Гацко 19, Мостар 23, Билећа, Груде, Широки Бријег 24, Требиње 25, те Неум 27 степени Целзијусових.

У понедјељак, 30. августа, ујутру ће бити свјеже, уз малу до умјерену облачност, док ће око ријека и по котлинама бити сумаглице. Током дана умјерено облачно са сунчаним периодима, и мало топлије него претходних дана. Јутарња температура од девет до 14, на југу око 16, на планинама од седам, а највиша дневна од 19 до 25, на планинама од 16 степени Целзијусових.

У уторак, 31. августа, ујутро мало до умјерено облачно, око ријека и по котлинама сумаглица. Током дана сунчано уз малу дневну облачност и мало топлије, а касно послијеподне наоблачење са сјевера условиће кишу, која ће у току ноћи местимично захватити и остале крајеве. Јутарња температура од 11 до 16, на југу око 18, на планинама од девет, а највиша дневна од 21 до 27, на планинама од 18 степени.

У сриједу, 1. септембра, јутро претежно ведро уз малу облачност, а на сјеверу је могуће мало кише. Током дана углавном сунчано, касније послијеподне ће постојати услови локално за кишу или пљускове, углавном у сјеверним, централним и источним крајевима. Јутарња температура од 12 до 16, на југу око 19, на планинама од девет, а највиша дневна од 22 до 28, на планинама од 19 степени.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно и хладно Сутра облачно и хладно
Из "Топлана" кажу да није довољно хладно Из "Топлана" кажу да није довољно хладно
Сутра облачно са кишом Сутра облачно са кишом
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    7h 8m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 50m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    20h 18m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    19h 9m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    23h 12m
    0