Сутра почиње измјештање из "Вучјака"?

05.12.2019. 20:20
0
ИЗВОР: Srna

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић нада се да ће већ сутра почети измјештање миграната са отвореног простора у кампу "Вучјак", недалеко од Бихаћа, у прихватне центре "Бира" код овог града, "Мирал" код Велике Кладуше , те "Ушивак" код Хаџића.

Мектић је рекао да је о проблему избјеглица у БиХ, са акцентом на стање у Вучјаку, данас у Сарајеву разговарао са комесаром за људска права Савјета Европе Дуњом Мијатовић и најавио за сутра састанак са представницима Унско-санског кантона.

У изјави медијима Мектић је навео да је Мијатовићеву информисао о томе да је Министарство безбједности ушло у посјед касарне у Блажују и да од јуче траје опремање тог објекта.

-У врло кратком временском периоду, цијеним неких 15 дана, биће створени услови да почнемо прихватати мигранте у тај прихватни центар- рекао је Мектић, захваливши федералним властима што су дале на кориштење објекат у Блажују.

Он је додао да ће поподне са представницима Међународне организације за миграције разговарати о дефинисању финансирања потреба миграната у Блажују, као што су струја, вода, храна, медицинска помоћ.

Мектић каже да ће, након измјештања миграната из "Вучјака", тај простор бити затворен и очишћен.

Коментари 0
Повезане вијести
Напад у Бихаћу: Избоден бивши свјетски вицешампион у кикбоксу Напад у Бихаћу: Избоден бивши свјетски вицешампион у кикбоксу
Ухапшене двије особе због кријумчарења миграната Ухапшене двије особе због кријумчарења миграната
Албанска лука прима мигранте послате из Италије Албанска лука прима мигранте послате из Италије
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    19h 24m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    18h 55m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    15h 11m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    19h 18m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    11h 6m
    2