Сутра прохладно и суво

06.02.2020. 20:54
0
ИЗВОР: Срна

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће преовладавати прохладно и суво вријеме, уз постепен пораст температуре ваздуха на сјеверу и југу.

Јутро ће на сјеверу бити промјенљиво облачно и хладно уз слаб мраз, на истоку претежно облачно, на планинама и висоравнима умјерен до јак мраз, док ће од крајњег запада, преко југозапада до југа бити ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне биће сунчано и ведро или уз малу облачност у већини предјела.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверних смјерова, док ће у Херцеговини током пријеподнева бити слабе буре која ће послије подне ослабити.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутарња температура ваздуха износиће од минус шест до нула, на југу до пет степени Целзијусових, а највиша дневна од два до осам, на југу до 12 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена данас у 13.00 часова: Бјелашница минус 15, Калиновик и Чемерно минус пет, Хан Пијесак минус три, Гацко минус два, Невесиње минус један, Дринић и Мраковица нула, Рудо и Сребреница један степен Целзијусов.

У Сарајеву, Мркоњић Граду и Фочи су у 13.00 часова измјерена два степена Целзијусова, у Вишеграду и Шипову три, Бијељини, Билећи и Рибнику четири, Зворнику пет, Мостару, Српцу и Требињу шест, Бањалуци, Добоју, Новом Граду и Приједору седам, те у Неуму девет степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра промјенљиво, током ноћи киша Сутра промјенљиво, током ноћи киша
Сутра сунчано и топло Сутра сунчано и топло
Сутра нестабилно са пљусковима и грмљавином Сутра нестабилно са пљусковима и грмљавином
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 34m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 57m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 30m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 27m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 18m
    0