Сутра вакцинација без најаве "Синофармом" и "Астра Зенеком" у Источном Сарајеву

18.07.2021. 11:37
0
ИЗВОР: СРНА

За грађане Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе сутра почиње вакцинација против вируса корона без најаве, изјавио је Срни координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Васиљевић је рекао да је грађанима на располагању 900 доза кинеске вакцине "синофарм" и 200 доза "астра зенеке".

Вакцинација ће се вршити у фискултурној сали Основне школе "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву од 8.00 до 18.00 часова, а потребно је понијети здравствену књижицу.

Када је ријеч о вакцинисању становника ових општина другом дозом руске вакцине "спутњик", Васиљевић је навео да почетком наредне седмице очекује обавјештење од Института за заштиту здравља Републике Српске колико ће Дом здравља добити доза за ревакцинацију.

Васиљевић је апеловао на грађане да не стварају гужве на пункту за вакцинацију, да се у што већем броју вакцинишу, те и даље придржавају мјера које су прописале надлежне институције у Републици Српској.

Он је истакао да је око 2.000 грађана Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева примило прву дозу вакцине против вируса корона, а око 1.800 обје дозе.

Васиљевић је рекао да на подручју Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева тренутно нема активних случајева инфекције вирусом корона, те позвао грађане да се јаве свом породичном љекару уколико им се појаве симптоми респираторне инфекције.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 2m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    5h 0m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    13h 26m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    11h 41m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    13h 20m
    0