Шверцовали злато у „памперс“ пеленама

09.08.2022. 11:29
0
ИЗВОР: Агенције

Цариници Србије су на прелазу Прешево спријечили покушај двоје путника да у "памперс" пеленама преко границе прокријумчаре златни накит, чија је вриједност процијењена на више од 2,2 милиона динара /око 19.000 евра/.

Прекршај је откривен када је издвојен аутомобил "пасат" швајцарских регистарских ознака, којим је из правца Сјеверне Македоније ка Швајцарској путовао млађи брачни пар.

Мада су рекли да немају ништа за пријављивање, цариник је приликом контроле аутомобила испред сувозачевог сједишта пронашао торбу, у којој се, између осталог, налазило и једно неотворено паковање "памперс" пелена, саопштено је из Управе царина Србије.

Неуобичајена тежина паковања изазвала је сумњу да је у њему нешто сакривено, што се убрзо испоставило као тачно, јер је у неколико пелена пронађено готово пола килограма златних огрлица и наруквица са дукатима "Франц Јозеф", као и ланчића и прстења.

Пошто вриједност откривеног накита премашује трећину вриједности возила, судском одлуком је, осим злата, трајно одузето и возило, процијењено на више од милион динара /8.500 евра/.

Коментари 0
Повезане вијести
Мајдов: Моју судбину су одлучили „писмо – глава“ Мајдов: Моју судбину су одлучили „писмо – глава“
Такмичари Џију-џицу клуба "Славија" засијали на Балканском првенству у Подгорици Такмичари Џију-џицу клуба "Славија" засијали на Балканском првенству у Подгорици
Србија добила новог свјетског шампиона Србија добила новог свјетског шампиона
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    17h 19m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    22h 52m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    23h 44m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    2h 52m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    23h 49m
    0