Света литургија поводом славе града

17.09.2019. 08:58
0
ИЗВОР: Срна

Источно Сарајево прославиће данас крсну славу Светог Петра Дабробосанског и 26 година постојања, а тим поводом биће служена литургија у Цркви Светог Петра Дабробосанског у Војковићима.

Литургија ће бити служена у 9.00 часова, а у 13.00 часова планирано је ломљење славског колача и ручак у свечаном салону "Дар" у Источној Илиџи.

У оквиру славских свечаности синоћ је у Културном центру Источно Ново Сарајево одржана свечана академија на којој су додијељена признања и награде.

Повељу града Источно Сарајево, која је ове године додијељена Влади Србије, предсједник градске Скупштине Мирослав Лучић синоћ је уручио изасланику предсједника Владе Србије Зорану Ђорђевићу.

Примајући награду, Ђорђевић, који је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, рекао је да ће Србија наставити да подржава не само Источно Сарајево, него и цијелу Републику Српску, која је у срцу сваког грађанина Србије.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је признање додијељено Влади Србије знак дубоке захвалности, прије свега, за финансијску подршку која је услиједила у три циклуса у посљедње три године.

Златна плакета града постхумно је додијељена некадашњем градоначелнику Предрагу Ласици, који је дао немјерљив допринос изградњи града, а примила ју је његова супруга.

Захвалница је додјељена актуелном амбасадору БиХ у Јапану Синиши Берјану због његових заслуга у развоју Универзитета Источно Сарајево и промоцији града.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно Сарајево Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно С...
У току хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру Гргић (ФОТО) У току хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру Гргић (ФОТО)
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    19h 27m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    18h 40m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    20h 48m
    3
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    1h 30m
    0
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    23h 1m
    1