Свјетска банка спремна дати БиХ зајам од 750 милиона долара

20.07.2022. 17:16
0
ИЗВОР: srna.rs

Свјетска банка је спремна да уложи 750 милиона долара за зајмове БиХ ради подршке опоравку од пандемије вируса корона, као и реформама чији је циљ отварање нових радних мјеста и зеленија, инклузивнија економија, саопштила је финансијска институција.

Кроз Оквир за државно партнерство за 2022-2026. (Country Partnership Framework for 2022-2026), који су јуче одобрили њени извршни директори, Банка ће подржати реформе инклузивног запошљавања у приватном сектору у БиХ, одрживог пружања услуга и побољшања отпорности на климатске промјене.

Према плану, БиХ, која жели да се придружи ЕУ, имаће приступ новим кредитима од 750 милиона долара, у зависности од потражње и напретка у спровођењу реформи.

- БиХ може искористити прилику да крене на бољи пут раста - онај који води заједничком просперитету и на крају разговору са ЕУ - рекао је Кристофер Шелдон, менаџер Банке у БиХ.

Свјетска банка је у мају смањила прогнозу раста за западни Балкан на 3,1 са 4,1 одсто, наводећи ризике од украјинског сукоба.

Коментари 0
Повезане вијести
Кандидатимa треба више километара на магистрали Кандидатимa треба више километара на магистрали
Како са БиХ пасошима у Шенген од новембра Како са БиХ пасошима у Шенген од новембра
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    7h 6m
    0
  • Слани мафини
    16h 27m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    18h 22m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    16h 16m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    10h 45m
    3