Таксиста Милојица Ђураш беспалтно превози добровољне даваоце крви за дјевојчицу Теодору (ВИДЕО)

21.12.2023. 21:39
0
ИЗВОР: rtrs.tv

Вијест да је 12-годишњој дјевојчици Теодори Сибинчић из Прњавора потребна крв за лијечење, дигла је Прњаворчане на ноге.

Многи се јављају да добровољно дарују крв, а таксиста Милојица Ђураш добровољне даваоце бесплатно превози до Завода за трансфузију у Бањалуци.

 Чим је сазнао да је потребна крв, Милојица је одлучио да се укључи. Из здравствених разлога не може да буде давалац, па својим таксијем превози оне који то могу.

- Одвеземо их од куће њихове да ураде трансфузију крви и да их вратимо кући, тако два, три пута дневно, одвезем двије, три туре у току дана - каже Милојица Ђураш из Прњавора.

Прњаворчани се, каже, нису штедјели.

- Одазвали су се Прњаворчани, јутрос је било 70 Прњаворчана пред Заводом за трансфузију, то је за похвалити, како су се људи одазвали, како су добре воље да помогну дјевојчици, да се то дијете покуша спасити и оздравити - додао је Ђураш.

Видео: RTRS 

Теодора се налази у Универзитетском клиничком центру Српске, а крв нулте групе потребна је због лијечења менингококне сепсе. Због издвајања тромбоцита, крв се може дати само у Заводу за трансфузијску медицину у Бањалуци.

Осим Милојице и други превозници и људи добре воље желе да помогну.

Ђураш каже да има још људи који жели да помогну, један момак се јавио да даје свој комби, други се јавио да има четворо људи са одговарајућом крвном групом. 

Милојица Ђураш је исто радио и у вријеме короне. Гдје год је требало превести, чинио је то бесплатно. Намјерава да истраје и овај пут, све док дјевојчици не буде боље.

Коментари 0
Повезане вијести
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    22h 11m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    13h 6m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    11h 55m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    22h 17m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    14h 32m
    0