Таксиста Милојица Ђураш беспалтно превози добровољне даваоце крви за дјевојчицу Теодору (ВИДЕО)

21.12.2023. 21:39
0
ИЗВОР: rtrs.tv

Вијест да је 12-годишњој дјевојчици Теодори Сибинчић из Прњавора потребна крв за лијечење, дигла је Прњаворчане на ноге.

Многи се јављају да добровољно дарују крв, а таксиста Милојица Ђураш добровољне даваоце бесплатно превози до Завода за трансфузију у Бањалуци.

 Чим је сазнао да је потребна крв, Милојица је одлучио да се укључи. Из здравствених разлога не може да буде давалац, па својим таксијем превози оне који то могу.

- Одвеземо их од куће њихове да ураде трансфузију крви и да их вратимо кући, тако два, три пута дневно, одвезем двије, три туре у току дана - каже Милојица Ђураш из Прњавора.

Прњаворчани се, каже, нису штедјели.

- Одазвали су се Прњаворчани, јутрос је било 70 Прњаворчана пред Заводом за трансфузију, то је за похвалити, како су се људи одазвали, како су добре воље да помогну дјевојчици, да се то дијете покуша спасити и оздравити - додао је Ђураш.

Видео: RTRS 

Теодора се налази у Универзитетском клиничком центру Српске, а крв нулте групе потребна је због лијечења менингококне сепсе. Због издвајања тромбоцита, крв се може дати само у Заводу за трансфузијску медицину у Бањалуци.

Осим Милојице и други превозници и људи добре воље желе да помогну.

Ђураш каже да има још људи који жели да помогну, један момак се јавио да даје свој комби, други се јавио да има четворо људи са одговарајућом крвном групом. 

Милојица Ђураш је исто радио и у вријеме короне. Гдје год је требало превести, чинио је то бесплатно. Намјерава да истраје и овај пут, све док дјевојчици не буде боље.

Коментари 0
Повезане вијести
Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења
Радован примио терапију и мало је боље Радован примио терапију и мало је боље
На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала
Најчитаније
 • Тијела жене и дјетета пронађена у кориту ријеке Миљацке
  20h 18m
  0
 • Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке
  13h 56m
  0
 • Изгорио помоћни објекат у Булозима
  20h 32m
  0
 • Годишњица убиства српских дјечака у Хаџићима; Срђан (12) и Сташа (13) убијени док су се играли
  20h 23m
  2
 • Еколошка катастрофа у Крупачким стијенама: Спалионица гума “Грета“ поново горјела (ФОТО)
  9h 22m
  6