„Teqvoly Winter Cup“ на Јахорини

01.02.2021. 17:41
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Teqvoly Winter Cup ће бити одржан на олимпијској Јахорини 13. фебруара 2021. године. Форма турнира, који ће се играти на ТЕQ столовима, је у мјешовитим паровима (мушко-женско), групном те нокаут фазом. Главни организатор "ACAR Events-а и суорганизатор ОЦ Јахорина поручују да су у току финалне припреме за врхунски спортски догађај и доживљај те да побједнике и све учеснике турнира очекују вриједне награде.

Организатори турнира на олимпијској планини се надају добрим потезима, врхунској забави и оно најбитније, поштовању свих епидемиолошких мјера - што је основа за сигурност и неометано одржавање.

Пријаве за турнир отворене су на e.mail: acarevents@gmail.com и број телефона 062/997-822. Број учесника је ограничен, а наградни фонд износи 1.000 КМ.

Teqvoly је урбани спорт темељен на одбојци и стоном тенису, а игра се на посебном закривљеном столу, тзв. ТЕQ столу. Спорт је основан у Мађарској 2012. године, а правила налажу да учествују четири играча, односно два по екипи, без обзира на пол и године.

Спорт слиједи поен-формат бодовања и може се играти на разним површинама: бетон, пијесак и акрил; у затвореном или отвореном простору. БиХ је земља која овај спорт по први пут организује на снијегу, па ће турнир на Јахорини бити права сезанција.

Што се тиче осталих правила, Teqvoly као спорт дозвољава играчима максимално три додира, као што је то случај у одбојци, а лопта се након тога мора пребацити на противничку половину, односно закривљену површину на другој страни.

Једно од кључних правила јесте да се не дозвољава физички контакт између играча и стола, чиме је ризик од повреда минималан. Овај спорт би према тренутним најавама већ 2028. године могао добити статус "олимпијски".

Коментари 0
Повезане вијести
Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    10h 27m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    10h 9m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    11h 3m
    3
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    7h 58m
    0
  • Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
    11h 40m
    1