„Teqvoly Winter Cup“ на Јахорини

01.02.2021. 17:41
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Teqvoly Winter Cup ће бити одржан на олимпијској Јахорини 13. фебруара 2021. године. Форма турнира, који ће се играти на ТЕQ столовима, је у мјешовитим паровима (мушко-женско), групном те нокаут фазом. Главни организатор "ACAR Events-а и суорганизатор ОЦ Јахорина поручују да су у току финалне припреме за врхунски спортски догађај и доживљај те да побједнике и све учеснике турнира очекују вриједне награде.

Организатори турнира на олимпијској планини се надају добрим потезима, врхунској забави и оно најбитније, поштовању свих епидемиолошких мјера - што је основа за сигурност и неометано одржавање.

Пријаве за турнир отворене су на e.mail: acarevents@gmail.com и број телефона 062/997-822. Број учесника је ограничен, а наградни фонд износи 1.000 КМ.

Teqvoly је урбани спорт темељен на одбојци и стоном тенису, а игра се на посебном закривљеном столу, тзв. ТЕQ столу. Спорт је основан у Мађарској 2012. године, а правила налажу да учествују четири играча, односно два по екипи, без обзира на пол и године.

Спорт слиједи поен-формат бодовања и може се играти на разним површинама: бетон, пијесак и акрил; у затвореном или отвореном простору. БиХ је земља која овај спорт по први пут организује на снијегу, па ће турнир на Јахорини бити права сезанција.

Што се тиче осталих правила, Teqvoly као спорт дозвољава играчима максимално три додира, као што је то случај у одбојци, а лопта се након тога мора пребацити на противничку половину, односно закривљену површину на другој страни.

Једно од кључних правила јесте да се не дозвољава физички контакт између играча и стола, чиме је ризик од повреда минималан. Овај спорт би према тренутним најавама већ 2028. године могао добити статус "олимпијски".

Коментари 0
Повезане вијести
Одржано друштвено такмичење у лову рибе на пловак на језеру Лађеница (ФОТО) Одржано друштвено такмичење у лову рибе на пловак на језеру Лађеница (ФОТО)
Ученици ОШ „Србија“ трећи на републичком такмичењу „Дјеца у саобраћају 2024“ Ученици ОШ „Србија“ трећи на републичком такмичењу „Дјеца у саобраћају 2024“
„Кинески мост“ у петак у Палама „Кинески мост“ у петак у Палама
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  18h 25m
  1
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  21h 2m
  0
 • Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
  21h 13m
  0
 • Скандалозан говор градоначелника Дубровника
  12h 58m
  0
 • У Подујеву транспарент са ликом терористе који је убио полицајца у Лозници (ФОТО)
  13h 40m
  1