Тим љекара из Српске путује сутра у Хаг да прегледа генерала Младића

19.02.2024. 12:56
0
ИЗВОР: srna.rs

Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић рекао је Срни да у Хаг сутра ујутро путује тим љекара који ће прегледати генерала Ратка Младића у притворској јединици.

Ђајић је навео да су у тиму, осим њега и Милан Стојаковић, Никола Шобот и Синиша Миљковић.

Он је истакао да тим љекара УКЦ-а иде да процијени здравствено стање генерала Младића - да се види како су рађене претраге, какву терапију прима, да ли је потребно урадити још нешто од претрага и друго.

- Иде комплетан, веома стручан тим, доктора наука из својих обасти да га прегледамо и допринесемо унапређењу његовог здравственог стања. Исто тако смо ишли прегледати Стојана Жупљанина и Мићу Станишића и након наше посјете, прегледа и промијењене терапије они се осјећају много боље. Допринијели смо унапређењу њиховог здравстеног стања и идемо сад да видимо можемо ли исто тако код генерала Младића - објаснио је Ђајић.

Он је рекао да за Хаг путују сутра у 8.20 часова из Загреба, а да ће генерала Младића прегледати у сриједу и четвртак, 21. и 22. фебруара.

Некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић оперисан је 8. јануара у холандској болници када му је уграђен пејсмејкер. Већ сљедећег дана враћен је у притворску собу у Схевенингену.

Генералов син Дарко Младић раније је изјавио Срни да је за његовог оца најважније да га прегледа тим љекара који говоре српским језиком, те да је тим љекара из Републике Српске који у Хаг путује на експлицитан захтјев његовог оца формиран према тренутним потребама генерала.

Бивши командант Војске Републике Српске служи у хашком притвору казну доживотног затвора.

Коментари 0
Повезане вијести
Здравствено стање генерала Ратка Младића веома озбиљно Здравствено стање генерала Ратка Младића веома озбиљно
Дате гаранције за пребацивање генерала Младића на лијечење у Србију Дате гаранције за пребацивање генерала Младића на лијечење у Србију
Адвокати траже хитно ослобађање генерала Младића Адвокати траже хитно ослобађање генерала Младића
Најчитаније
 • Слана бајадера
  12h 22m
  0
 • Злочин у Варварину
  11h 57m
  1
 • Учествујте у Катерином ФОТО-КОНКУРСУ и освојите вриједне награде!
  6h 56m
  2
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  4h 59m
  1
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  5h 13m
  0