Tрагедијa у Тетову

09.09.2021. 11:30
0
ИЗВОР: Agencije

Најмање 14 особа страдало је у пожару, који је у сриједу увече захватио импровизовану, привремену ковид болницу у центру македонског града Тетова.

Замјеник ватрогасног командира Тетова Сашо Трајчевски рекао је да се ватра брзо проширила унутар зграде након што су боце с кисеоником експлодирале у собама у болници, преноси портал Index.

На снимцима се види како пламен избија кроз прозоре у преносним зградама које су чиниле модуларну болницу.

Иако је његов тим брзо стигао до зграде, рекао је да велика количина пластике значи да је пожар био интензиван и да није одмах јасно колико се људи тамо тада лијечило.

Истовремено, тужиоци су затражили обдукцију тијела страдалих особа и испитују да ли има још мртвих.

Према првим информацијама, међу погинулима нема медицинског особља.

Тијела жртава пребачена су у форензички центар, а покренута је и истрага, преноси портал Телма. Има и повријеђених који су пребачени у Скопље.

Подсјетимо, пожар, који је избио око 21 сат, угашен је.

Болница у Тетову изграђена је недавно, а још приликом њене изградње у априлу ове године пријављене су неке неправилности.

Како преноси македонски портал Алсат на албанском језику, пријављене грешке односиле су се на неке инфраструктурне радове, за које је компанија која је изводила грђевинске радове рекла да ће их исправити.

На снимцима на друштвеним медијима види се зграда болнице у пламену и густи облак црног дима како се уздиже у ваздух у близини главног пута у Тетову, додаје ББЦ.

Пожар је гасило га је седам ватрогасних возила са 30 ватрогасаца.

Како наводи Телма, позивајући се на неименоване изворе, ватра је уништила све пред собом, чак и металне цијеви за водовод, као и једно возило удаљено неколико метара од болнице. На лицу мјеста је био и министар здравља Македоније Венко Филипче.

Фiлипче је на Твитеру изразио најдубље саучешће породицама страдалих.

"Ово је веома тужан дан" навео је Филипче и додао да је неколико пацијената хитно пребачено у болницу у Скопљу. Филипче је пожар описао као "страшну несрећу", не наводећи детаље.

Поводом несреће огласио се и македонски премијер Зоран Заев који је рекао да је узрок пожара експлозија и да је у току истрага. Он је констатовао да је пожар угашен, али да су са њим угашени и многи животи. 

Он је на свом Фејсбуку изразио саучешће породицама жртава и поручио да је покренута истрага.

У међувремену, Влада Северне македоније заказала је за данас у 10 сати ванредну седницу због пожара.

Предсједник Стево Пендаровски изразио је на Фејсбуку саучешће породицама жртава, а повријеђенима пожелио успјешан опоравак.

Привремена болница наводно је изграђена прошле године како би се у њој збрињавали људи, који болују од тешког облика коронавируса.

Коментари 0
Повезане вијести
Трагедија у Сребренику: Једна особа погинула у пожару, повријеђени ватрогасци Трагедија у Сребренику: Једна особа погинула у пожару, повријеђени ватрогасци
Локализован пожар у селу Кула Локализован пожар у селу Кула
Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    20h 28m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    11h 9m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    20h 28m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    16h 42m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    7h 21m
    0